De gemeente Assen begint in de week vanaf maandag 4 juni met het maaien van gras.

Dat doen zij een tot twee keer per jaar. Doordat we niet intensief maaien, gaan er meer kruiden groeien in het gras zoals de margriet, boterbloem, klaver of zuring. Deze manier van maaien noemen ze extensief maaien. Op de maaikaart op de website van de gemeente kunt u zien waar ze gaan maaien.

Meer biodiversiteit
Door het gras enkele dagen te laten liggen, kunnen aanwezige bloemzaden in de grond zakken. Het maaisel voeren ze daarna af zodat de voedselrijkdom van de percelen minder wordt. Hierdoor krijgen meer soorten kruiden en bloemen de kans om te groeien. Zo krijgen ze een grotere verscheidenheid aan planten en diersoorten, wat ze biodiversiteit noemen.

Insecten zoals vlinders en bijen, vogels en kleine zoogdieren profteren van de verschillende plantensoorten. Zij gebruiken de planten voor voedsel, als schuilmogelijkheid en voor de voortplanting. Doordat de gemeente op meer plekken extensief maaien, krijgen verschillende leefgebieden van dieren meer verbinding met elkaar. Als de verkeersveiligheid in het geding is, ruimen ze het maaisel direct op of maaien ze vaker.

Waar?
Wilt u weten waar bij u in de buurt het gras wordt gemaaid? Bekijk dan de maaikaart op de website via www.assen.nl/onderhoudvandestad.

Vragen?
Neem hiervoor contact op via telefoonnummer 14 0592 en vraag naar de heer Mellema of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tiplijn