Veteranendag van brandweer Drenthe een succes

Veteranendag van brandweer Drenthe een succes

Na maanden van voorbereiding was afgelopen zaterdag de Drentse brandweerveteranendag, bestemd voor ex-medewerkers van de brandweer in Drenthe.

Ruim 400 oud-brandweerlieden hebben hun gezicht laten zien op de eerste Drentse brandweerveteranendag op de kazerne van Assen-west. Tevens is het de plek van de Veiligheidsregio Drenthe (VRD).

Het beroep van brandweerman of vrouw was vroeger geheel alleen mogelijk voor heren, maar in de jaren 90 kwamen vrouwen ook in aanmerking voor de vrijwillige brandweer. In Assen zijn dit er op beide posten momenteel veel en ook als beroeps voor de VRD.

Lief en leed bij brandweerinzetten
Ook brandweerlieden zijn gewoon mensen die hun passie hebben gevonden in het vrijwillig uitvoeren van hulptaken en controles als brandweer. Naast de inzetten hebben de brandweerlieden een breed scala aan opleidingen nodig en zijn de wekelijkse oefenavonden een pre. In Assen gebeurt dit op de dinsdag voor de duikers en woensdag voor de posten van Assen West en Oost. /p>

Delen
Net als in de vroegere jaren is het voor brandweerleden een waardevol moment om hun oude maatjes weer te zien, de makers van de opleiding of leden die al jaren waren verhuisd. De organisatie binnen de VRD is voornemend dit soort dagen vaker te gaan organiseren en staan open voor voorstellen uit de organisatie.
Meer brandweerzorg in Drenthe, zie: brandweerdrenthe.nl

Tiplijn