GBS De Driesprong sluit eerste jaar Meer Muziek groots af met Muziekfeest

GBS De Driesprong sluit eerste jaar Meer Muziek groots af met Muziekfeest

Basisschool De Driesprong in Assen doet mee aan Meer Muziek. Dit is een regionaal muziekproject met als doel om het muziekonderwijs op basisscholen structureel naar een hoger niveau te tillen.

Binnen Meer Muziek werken scholen langdurig samen met een vakdocent die muzieklessen geeft aan de kinderen en die leerkrachten deskundigheid bijbrengt op het gebied van muziekeducatie. Naast deze basis kregen de kinderen van de bovenbouw les op saxofoon en drums. Het project wordt gecoördineerd door het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur.

Op woensdag 23 mei vond er een groots muziekfeest plaats op GBS De Driesprong om dit eerste Meer Muziekjaar af te sluiten. De leerkrachten waren erg enthousiast geworden van de teamtrainingen van muzikant en vakdocent muziek Sjors Dijkstra. Samen met hun leerlingen lieten ze het publiek van ongeveer 400 toeschouwers zien wat ze geleerd hebben. De aftrap werd gedaan door de pas gestarte schoolband onder begeleiding van muzikant en vakdocent Sjoerd Brouwer. Allerlei instrumenten waren te horen, zoals saxofoon, gitaar, dwarsfluit, piano, klarinet, drums, boomwhackers en er was dans en zang. Groep 8 sloot af met een energieke rap met een zelfgemaakte tekst. De afsluiting kwam tot stand dankzij de inspanningen van de cultuurcoördinator van De Driespong Liesbeth Holsappel, en haar collega Alieke Metselaar.

Het muziekfeest is een mooi voorbeeld van wat een deelname aan Meer Muziek teweeg kan brengen op een basisschool. Leerkrachten worden enthousiast en zijn zelfverzekerder op het gebied van muziekonderwijs. Dit heeft een positief effect op hun leerlingen, die zo kennis kunnen maken met het maken van muziek. De samenwerking met lokale muzikale professionals is hierbij onmisbaar. Een betrokken en bevlogen cultuurcoördinator die het project van begin tot einde begeleidt maakt het plaatje compleet.

Het ICO is trots om organisator te mogen zijn van zo n mooi project: We gunnen alle kinderen in Assen de kans om hun muzikale talent te ontdekken, en om daarna de stap naar meer muziekonderwijs in de buurt te zetten.

Tiplijn