Lachende cliënten bij Rally Zonder Poespas in Assen

Lachende cliënten bij Rally Zonder Poespas in Assen

Het was vrijdagavond alweer de zestiende editie van de Rally Zonder Poespas waar naast een aantal Oldtimers ook veel leuke sportwagens aan mee deden.

Het was maanden van organiseren en afspraken maken, maar toch waren er vrijdag weer ruim 150 autos die de cliënten met een beperking hebben meegenomen op het jaarlijkse ritje door en om Assen. Natuurlijk werden er ook weer twee rondjes op de TT baan van Assen gereden. Al voor 18:00 uur was het een drukte rond eetcafé Lombok, de aangemelde cliënten kwamen binnen van de diverse woonlocaties en ook alle chauffeurs van de deelnemende autos kwamen hun startbewijs ophalen.

Rondje TT Circuit
Drie echte oldtimers stonden vooraan de stoet die rond 18:30 uur vertrok. Via park Diepstroten, Hooghalen reden ze naar de TT-baan. Hier mochten de deelnemers en de 50 motorbegeleiders even twee ronden op het circuit rondrijden om via de oude ingang in Witten weer richting Assen te vertrekken.

Hapje en drankje bij JWF
De stoet heeft eerst de wijk Baggelhuizen bezocht en via de Witterstraat over de Vaart Zuidzijde richting de karzerne. Daar was een heerlijk hap en wat te drinken beschikbaar gesteld voor de clienten en deelnemers.

Rondje Assen
Na de lekker hap is de stoet vertrokken naar de binnenstad. De stoet werd ontvangen met muziek aan de Kerkstraat, via de Markt en de binnenstad ging de route naar Assen-Oost om uiteindelijk weer uit te komen op park Diepstroeten.

De chauffeurs, sponsors en de clienten waren dik tevreden en werden met vereende krachten weer veilig naar hun eigen huisjes gebracht om heerlijk te gaan nagenieten van deze prachtige middag- en avondrit door Assen en omgeving.

De ouders en begeleiders waren wederom vol lof over de organisatie, waar de familie Osse een belangrijke rol in spelen.

Tekst: Henk Smit

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ Janet Smit
Tiplijn