Drukte bij schaapscheren in Gouverneurstuin (Video)

Drukte bij schaapscheren in Gouverneurstuin (Video)

Het was vandaag prachtig weer. Veel kinderen van drie lagere scholen kwamen kijken bij het schaapscheren in de Gouverneurstuin.

De exploitant van het theehuis en de stichting Phusis hebben vandaag een schaapscheerdersfeest georganiseerd in de binnenstad van Assen. Sinds dit seizoen wordt er kleinschalig voor meer roering in de Gouverneurstuin gezorgd. Hier is er in het weekend wat meer levendigheid in de stad. Oud en jong kwamen even langs en de kinderen stonden dichtbij. De kinderen klommen op de hekken om alles van dichtbij te kunnen zien.

AZC
Stichting Phusis heeft een samenwerkingsverband afgesloten met het azielzoekerscentrum in Assen, waar iedereen op vrijwilligersbasis werkervaring kan opdoen bij de projecten. Vandaag liep een 22-jarige Palastijnse vluchteling mee die in zijn moederland ook schapen scheerde met een knipschaar. Nu wilde hij laten zien wat hij kon en wilde graag meewerken. Het was een iets andere methode, maar het lukte. Het was voor hem de eerste keer met een elektrische schaar.

Dagbesteding
Sinds vorig jaar is de theekoepel een werkervaringsplek van Stichting Phusis en leren kinderen en volwassenen met een lichte verstandelijke beperking hier werkritme en werkervaring.

Meer zien en weten over stichting Phusis, zie: www.stichtingphusis.nl

Tekst: Henk Smit

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ Henk Smit
Tiplijn