Afscheid van Wethouder Anry Kleine Deters in Assen (Video)

Afscheid van Wethouder Anry Kleine Deters in Assen (Video)

Ruim 150 gasten kwamen woensdagmiddag afscheid nemen van een bewogen ex-wethouder van de gemeente Assen.

Anry Kleine Deters kwam vorig jaar in beeld voordat zij wethouders werd voor 8 maanden in onze gemeente Assen, nadat zij succesvol wethouder was geweest in Emmen en Noorderveld kwam zij de d66 fractie in Assen ondersteunen in een moeilijke tijd van de fractie. Dit unieke werk wat zij toen had gedaan gaf haar bijna een vrijbrief toen wethouder Hoogeveen vorig jaar aangaf op te stappen en zijn comback te maken als Adviseur in het zakenleven.
D66 moest wat doen om de schade minimaal te maken, ruim 10 maanden voor de verkiezingen van de gemeenteraad. Anry werd gevraagd of zij voor een aantal maanden de D66 wethouder wilde worden in Assen.

In drie gemeenten was zij wethouder geweest. Zij nam woensdag afscheid met een traan in haar ogen:

vandaag kon iedereen afscheid nemen van Anry Kleine Deters, vele bloemen, kaartjes en suprice maar vooral ook heel veel worden van dank en bewondering voor deze dame uit Emmen, die toch zorg heeft gedragen dat haar portefeue goed gepresenteerd werd de laatsen maanden van D66 in het college van Assen. Zij had onder andere economische zaken, binnenstad/MKB, kunst & cultuur, onderwijs en personeel & organisatie in portefeuille en heeft tot de laatste werkdag zich perfect ingezet voor ons Assen.

In de speach van Burgemeester Marco Out kwam veel lof en bewondering na voren en volgens hem heeft ze zich als een tornado ingezet voor vele belangen van onze stad, snel maar vooral met veel energie. Ook fractie voorzitter van D66 in de vorige gemeenteraad was vol lof, ze heeft ons eerst gesteund en daarna toch zeer positief het wethouderschap op zich genomen.

Afscheid vol passie en met haar kinderen
Daar sta je dan als oud-wethouder, dan moet je een speach houden. Gelukkig waren haar kinderen erbij die zij vol trots kon presenteren. 24 jaar geleden kwam Anry in de gemeenteraad en haar zoon wordt een deze dagen ook 24 jaar. Maar trots als moeder en trots als bestuurder kon zij haar speach afronden en terugkijken naar een leuk en bewogen periode in de gemeente Assen.

Tekst: Henk Smit

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn