Assenaar Willem Homan wil burgemeester van Amsterdam worden

Assenaar Willem Homan wil burgemeester van Amsterdam worden

Assenaar Willem Homan (66) wil gaan solliciteren naar het ambt van burgemeester van Amsterdam. Vandaag verstuurde hij zijn sollicitatiebrief.

De ambitieuze Homan probeerde al eerder burgemeester van Assen, Tynaarlo, Groningen en Leeuwarden te worden. Zonder reseultaat. Nu probeert Homan het in Amsterdam.

Lees hier de brief die Homan aan de commissaris van de Koning heeft gestuurd:

Majesteit,

Met deze brief solliciteer ik naar het ambt van burgemeester van Amsterdam.

Ik ben Willem Homan, 66 jaren jong, geboren in Vries op 25 februari 1952.

Het is voor mij een extra grote uitdaging om als (onafhankelijke) burgemeester, het boegbeeld, netwerker, inspirator en belangenbehartiger te mogen zijn van onze geweldige hoofdstad Amsterdam!

Ik heb het merendeel van mijn leven als zelfstandig ondernemer gewerkt, in diverse branches. Begin jaren 90 ben ik me actief gaan bezighouden met de politiek. Ik was de oprichter van de eerste plaatselijke politieke partij in Assen: PLOP, in eerste instantie als lijsttrekker, later fractievoorzitter en een aantal jaren later zelfs als loco burgemeester/wethouder.

Na mijn actieve loopbaan in het college en de raad heb ik een tijd lang in het buitenland mijn zelfstandig ondernemerschap weer opgepakt. Momenteel ben ik trouwens nog steeds bedrijfsmatig actief met een reclame/beletteringsbedrijf te Assen. (deRappe.com).

Zoals vele mensen reeds weten, ben ik met een koel hoofd en een warm hart, zichtbaar, aanspreekbaar én benaderbaar voor iedereen. Maar uiteraard evenzeer voor andere overheidsorganisaties, bedrijven en maatschappelijke instellingen om de belangen van Amsterdam actief te behartigen.

Ik ben tevens bijzonder mensgericht, ik investeer in open en hartelijke relaties naar de inwoners. Ik was en ben toegankelijk en aanspreekbaar voor de gehele bevolking, ben communicatief vaardig, bezit ook de nodige humor en relativeringsvermogen, zoek naar onderlinge verbindingen en help tegenstellingen overbruggen. Ik ben een mensenmens, die in staat is bruggen te bouwen, dan wel anderen daartoe aanspoort.

Ik heb een open en hartelijke persoonlijkheid, ben nooit sikkeneurig. Ik hou van dynamiek en innovatie: stilstand is achteruitgang. Ik ben niet dominant, luister naar argumenten en weeg daarna af, politiek geheel onafhankelijk en uitermate zakelijk.

Ik ga voor de beste oplossing voor alle Amsterdammers.
Zoals de personificatie van de Amsterdamse wapenspreuk ook aangeeft:
Heldhaftig, Vastberaden en Barmhartig!

Ik realiseer me dat mijn netwerk in Den Haag vergroot moet worden. Ik ga daaraan fanatiek werken en een groot voordeel is alvast dat een vriend van mij deel uitmaakt van de Tweede Kamer. Daarnaast bezit ik de nodige internationale ervaring, waar Amsterdam ook gebruik van gaat maken.

Ik ben voor concreetheid en helderheid, in het belang van Amsterdam.
Eén van mijn persoonlijke kwaliteiten is, dat ik mijn verworvenheden, materieel en immaterieel, graag wil delen met mensen.

Graag zou ik tijdens een gesprek mijn sollicitatie toelichten waarbij ik mijn idealen als burgemeester van Amsterdam verder uiteen zou kunnen zetten. Uitgangspunt daarbij is dat Amsterdam een gemeente moet blijven waar het prettig wonen, werken en recreëren is voor iedereen.

Hoogachtend,

W. Homan

_auto_generated_thumb_
Tiplijn