Nieuw spreekuur en website voor stichting You in Assen

Nieuw spreekuur en website voor stichting You in Assen

In het pand van Mijn Buurt Assen is twee maal per week een ochtendspreekuur van stichting You!.

Stichting You! is een klankbord voor kinderen én ouders die reeds bij een jeugdhulpverleningsinstantie zitten en niet gehoord of begrepen worden. Ook voor kinderen én ouders die menen jeugdhulpverlening nodig te hebben, maar schromen om deze stap te zetten, bieden wij een luisterend oor van onze ervaringsdeskundigen.

Zij willen kinderen een stem geven daar waar de wetgeving het niet toelaat en de jeugdhulpverleningsinstantie geen mogelijkheid heeft om deze stem in te zetten of de instantie aan regels gebonden is.

Stichting You! wil hiermee in de toekomst een vertaalslag maken van kinderen en ouders naar hulpverleners en andersom. De stichting wil dat kinderen beter gehoord en gewaardeerd worden om hun meningen en denkbeelden ondanks het feit dat ze minderjarig zijn. kijk ook http://www.stichtingyou.nu/

Website
Hun nieuwe website, www.stichtingyou.nu, word steeds uitgebreider. Daarnaast is er een nieuwe ontwikkeling op het gebied van de inloopochtend. Zij gaan, in samenwerking met Mijn Buurt Assen, de inloopochtenden verplaatsen. Vanaf deze week zitten zij op de maandag en vrijdag ochtend, van 9.00 tot 11.00 in de wijk Lariks. Het adres daar is: Linthorst Homanstraat 13 in Assen. zij hebben met dit adres een gezellig woonhuis tot onze beschikking.

Professionals uitnodigen
Zij willen op dit adres ook de nodige professionals uitnodigen om eens aan te schuiven en al jullie vragen te beantwoorden op verschillende gebieden. Te denken aan bijvoorbeeld: mediators, advocaten, gemeente, financiële adviseurs, woningcorporaties en dergelijke. In ieder geval blijft Marjolein iedereen bijstaan. Alleen in plaats van dat ze gebruik maken van haar kantoor komt ze nu 1x in de maand aanschuiven in Lariks. Zij zal op deze ochtenden meedenken en eventueel adviseren over de situaties.

Meer informatie: www.stichtingyou.nu

Tiplijn