DNK presenteert programma: onder andere Najib Amhali, Youp van t Hek en Jochem Myjer

DNK presenteert programma: onder andere Najib Amhali, Youp van t Hek en Jochem Myjer

Vandaag presenteerde DNK haar nieuwe programmering voor theater, bioscoop en bibliotheek aan het publiek. Arno van der Heyden nam tijdens een wervelende avond de bezoekers mee op reis door de programmering van DNK.

Daarbij presenteerde de nieuwe labelprogrammeur theater, Hilde Scholten, de highlights uit deze programmering en waren er enkele fragmenten live op het toneel te zien. DNK zet in op een hoofdstedelijke programmering: een spraakmakende, bijzondere programmering die past bij de hoofdstad van Drenthe.

Hanneke Bruggeman, directeur DNK: Drenthe kan zich verheugen op een goed nieuw seizoen binnen DNK. Met spraakmakende voorstellingen, mooie activiteiten en prachtige films. Net zoals we voor de zakelijke markt voor heel Drenthe prachtige faciliteiten hebben, kozen we dit seizoen ook voor ons publiek voor een hoofdstedelijke programmering. We hebben the big five  van het Nederlandse cabaret weten vast te leggen en vele bijzondere grote voorstellingen, musicals (zoals Allstars ) en shows. Inwoners van Assen en wijde omstreken zijn komend seizoen weinig thuis, want we hebben veel mooie avonden in het programma .

Hilde Scholten is sinds 1 januari 2018 de nieuwe labelprogrammeur theater van DNK. Zij is trots op het kunnen programmeren van Miss Montreal, Lisa Loïs (die met een sings Adele  show komt) en de grote vijf van het Nederlandse cabaret waaronder Claudia de Breij, Najib Amhali, Youp van t Hek en Jochem Myjer. Maar ook op de show Formule 1 van Olaf Mol en Jack Plooij want deze mag in Assen niet ontbreken .

Ook tipt zij Judas . De voorstelling rond het boek van Astrid Holleeder is één van de opmerkelijke voorstellingen komend seizoen. Holleeder kenner en misdaadverslaggever Peter R. de Vries verzorgt komend seizoen een editie van de Derde Dinsdag in de bibliotheek van DNK. In deze reeks Derde Dinsdagen zijn onder meer ook oud-minister-president Jan Peter Balkenende (over het thema duurzaamheid) en kamerlid Pia Dijkstra (over het thema orgaandonatie) geprogrammeerd.

Tiplijn