Steeds meer Urban Explorers zoeken Verkeerspark Assen op (Video)

Steeds meer Urban Explorers zoeken Verkeerspark Assen op (Video)

Urban Explorers, mensen die als hobby naar verlaten gebouwen en parken gaan om te urbexen. Zij vinden ook steeds vaker het terrein van Verkeerspark Assen.

Op youtube zijn tientallen filmpjes te vinden van mensen die het terrein van het voormalige Verkeerspark Assen onderzoeken. Alleen al afgelopen maand kwamen er drie filmpjes online van mensen die het verkeerspark op zochten.

Gevaar
De meeste explorers gaan naar gebouwen en parken voor de spanning. En dat is niet altijd zonder gevaar. De vervallen gebouwen zijn niet meer onderhouden en zijn vernield of leeggeroofd. Daardoor kunnen er voorwerpen naar beneden vallen of in het ergste geval instorten. De beveiliging controleert ook nog met regelmaat in het Verkeerspark of er explorers rondlopen.

Brand
Verkeerspark Assen is de afgelopen jaren een aantal keer geteisterd door brand. In 2016 was er een grote brand in het gebouw van Party Town. In 2017 ging een ander gebouw op het verkeerspark en een kiosk in vlammen op.

Leegroven
De urban explorers komen niet alleen voor spanning en sensatie. Vaak staan er in oude gebouwen nog waardevolle spullen die doorverkocht kunnen worden. Woensdag werden nog vier mannen veroordeeld omdat zij tijdens het urbexen spullen uit het verkeerspark wilden meenemen. Volgens de explorers zouden deze spullen niet meer gebruikt worden en het zonde was om deze weg te gooien.

Bekijk hieronder beelden van explorers die onlangs het verkeerspark op zochten:

youtube/Breek TV
Tiplijn