Past TT-kermis wel op tijdelijk evenemententerrein in Assen?

Past TT-kermis wel op tijdelijk evenemententerrein in Assen?

Het complete Veemarktterrein ligt nog open en over twee maanden is alweer het TT-Festival in Assen.

Bij het TT-Festival hoort natuurlijk ook de kermis. Aannemer Arcadis moet nog veel werk verzetten maar zal een tijdelijk evenemententerrein klaar hebben voor de TT-kermis dit jaar. Afgelopen jaar was de laatste grote TT-kermis in Assen. Vanaf dit jaar zal de kermis plaatsvinden op een kleiner terrein en zal een deel van de kermis-verkoop plaatsvinden op de Rolderstraat. De gemeente heeft de helft van het Asser evenemententerrein verkocht aan een projectontwikkelaar die er de woonbuurt Asselyn gaat bouwen.

Sanering en nieuwe indeling
De afgelopen maanden is het gehele Veemarktterrein over de kop geweest en zijn alle oude rioolbuizen verwijderd. Tegelijk is er een compleet nieuwe nutsvoorziening- en rioolstelsel aangelegd. De aankomende vier weken gaat het zuidelijke deel bij de Abel Tasman-flat nog over de kop, om zorg te dragen voor een goed rioolstelsel.

Het werk is vertraagd doordat er veel oude kabels en nutsvoorzieningen lagen die moesten worden geruimd. Op diverse plaatsen was er meer vervuiling dan gedacht, dat moest gesaneerd worden. Ook omdat er veel bedrijven door elkaar moesten werken, kon er extra vertraging ontstaan.

Tijdelijk evenemententerrein
De aankomende weken zullen straatmakers een tijdelijk evenemententerrein gaan inrichten zodat de kermis op het zuidelijke deel kan functioneren. Na de kermis wordt al het straatwerk weer verwijderd en krijgt het plein zijn daadwerkelijk inrichting. Het extra werk valt tegen, maar de kermis gaat door. Dit jaar alleen wel op een kleiner terrein dan normaal.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn