Openluchtkerkdienst in de Gouverneurstuin in Assen

Openluchtkerkdienst in de Gouverneurstuin in Assen

Met het thema Volg de leider  organiseert de Protestantse kerk Assen op donderdag 10 mei een openluchtkerkdienst in de Gouverneurstuin in het centrum van Assen. De dienst begint om 10.00 uur.

Christelijke muziekvereniging Oranje zorgt voor de muziek. Dominee Foekje Dijk en dominee Peter van de Peppel zijn de voorgangers. Er is koffie, thee en limonade met cake na afloop. Bij regen wijken we uit naar de Adventskerk, Lindelaan 49. De viering is voor iedereen vrij toegankelijk.

Wereldleiders domineren het nieuws, licht dominee Peter van de Peppel toe. De namen van Trump, Poetin, Xi, bevolken de nieuwsberichten. Ze zijn erg bezig met eigen macht en aanzien. Wat een contrast met Jezus. Hij is een leider die verdwijnt, daarbij staan we stil op Hemelvaartsdag, aldus Peter van de Peppel. Hoe kun je zo n leider navolgen? Wie wil horen over een leider die zich meer druk maakt over anderen dan over zichzelf kan daarvoor terecht in de Hemelvaartsviering in de Gouverneurstuin.

Met deze openluchtdienst wil de Protestantse kerk letterlijk en figuurlijk midden in de stad aanwezig zijn. Zowel voor trouwe kerkgangers als voor toevallige voorbijgangers. Om ook zo een bijdrage te leveren aan levensbeschouwing, zingeving en goed leven in ons mooie Assen. Van harte welkom! Meer info is te vinden op www.pkn-assen.nl.

Tiplijn