Moskee Elmoslimien houdt informatieavond om zorgen weg te nemen

Moskee Elmoslimien houdt informatieavond om zorgen weg te nemen

Moskee Elmoslimien in Assen organiseert een informatieavond voor alle inwoners van Assen en omgeving. De informatieavond wordt gehouden naar aanleiding van de berichtgeving van de afgelopen dagen aangaande de financiering van Moskeeen met geld uit landen als Koeweit en Saoedi-Arabië.

Uit deze berichten is naar voren gekomen dat ook wij als moskee worden genoemd in deze berichtgeving. Gezien de vele reacties die veelal van boze, bezorgde en soms angstige aard waren willen wij graag onze kant van het verhaal delen. Met als doel om deze emoties weg te nemen, laat de moskee weten.

Aanvraag
Onder andere de moskee in Assen zou volgens geheime lijsten, die de NRC en Nieuwsuur maandag openbaar maakten, op 14 juni 2011 een aavraag voor 750.000 euro gedaan. De geheime lijsten komen van het ministerie van Buitenlandse Zaken, waar NRC en Nieuwsuur de hand op wisten te leggen. Zeker dertig islamitische organisaties in Nederland hebben de afgelopen jaren zon financiering aangevraagd. Volgens NRC hebben een aantal daarvan ook daadwerkelijk het geld ontvangen. De moskeevoorzitter van Elmoslimien vertelde tegenover NRC dat het geld nooit is ontvangen.

Alle Assenaren zijn dinsdag 1 mei om 19:00 uur to 20:30 uur welkom bij de informatieavond in de moskee. Daar kunnen de bezoekers met de moskee in gesprek gaan om zorgen bij de inwoners weg te nemen.

Tiplijn