In Nederland krijgen elke dag ongeveer 125 mensen een beroerte, ook wel CVA of Stroke genoemd. Of het nu gaat om een herseninfarct (80%) of een hersenbloeding (20%): in beide gevallen is sprake van een acute uitval van de hersenfuncties. Een op de drie mensen die getroffen worden door een beroerte, overlijdt of houdt er ernstige beperkingen aan over. Eén ding is zeker: het herkennen van de beroerte is belangrijk en het voorkómen ervan door bijvoorbeeld te bewegen. Na een beroerte is het belangrijk dat de behandeling zo snel mogelijk start. Dit vermindert de kans op ernstige hersenschade en vergroot de kans op herstel.
De bijeenkomst: Herkennen en voorkómen van een beroerte
Op dinsdag 8 mei wordt de informatieavond Het belang van snelle herkenning en het voorkómen van een beroerte gehouden in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Op het programma staan onder meer een inleiding van WZA-verpleegkundig specialis i.o. Marian Kuper over het herkennen en voorkómen van een beroerte en een workshop waarin het bewegen centraal staat. Deze workshop wordt geleid door de therapeuten Astrid Bouma en Sandra Koornstra van INN Anholt. Ook ervaringsdeskundigen komen aan het woord. U kunt die avond stands bezoeken van Stroke Service Assen en van de Noorderbrug over het programma HersenZ.
Aanmelden
Deze avond is gratis toegankelijk. Omdat er een beperkt aantal plaatsen is, is vooraf aanmelden verplicht. Dat kan via
Stroke Service Assen is samenwerkingsverband van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen, Icare, Interzorg Noord-Nederland (locatie Anholt), Zorggroep Drenthe (locatie de Vijverhof) en Hersenletsel.nl.