Het Sticht in Baggelhuizen opnieuw beplant

Het Sticht in Baggelhuizen opnieuw beplant

Gezelligheid troef afgelopen zaterdagochtend aan Het Sticht in Baggelhuizen. Om kwart voor tien stonden er zo n twintig bewoners achter bij de supermarkt bij de jeu de boulebaan koffie te drinken.

Ze hebben dan al een eerste ronde gevel- en voordeurtuintjes vullen met plantjes erop zitten. De groenstroken en grote plantenbakken zijn voor de hovenier. Denk aan salvia, vedergras, geranium, gerbara en nog veel meer. Ook enkele heesters zoals prunus of is dat geen heester? Wat maakt het uit. Hovenier Groenrijk hielp mee en bracht die ochtend rond vijfhonderd plantjes. Volgens het groenplan werden bijna veertig plekken opnieuw bepland zoals ook de vier grote stalen plantenbakken (er komt nog hout omheen) bij de jeu de boulebaan. Het weer was ronduit prachtig en koffie/thee met koek maakte het werken aangenaam. Een bewoner: Zo leer je nog andere mensen kennen. Het is leuk om dingen samen te doen . Mijn Buurt Assen ondersteunde dit buurtinitiatief met geld (plantjes, standje,drinken) en tuingereedschap. Het gereedschap, zoals waterslangen wordt ergens opgeslagen zodat een volgende keer iemand het gebruiken kan. De buurtbewoners gaan zelf zorgen voor het onderhoud. Op sommige gedeelten blijft de gemeente dat doen.

Een buurtbewoner: Twintig jaar geleden was het voor het laatst dat dit allemaal gevuld werd met beplanting. Het zag er na zo n lange tijd niet meer uit. Wat wil je. Vandaar dat Jos en een paar mensen het initiatief genomen hebben Het Sticht weer mooi te maken. Er komt ook nog een hinkelpad en een barbecue. 

Wijkreporter Frank van mijn buurt Assen, die alleen maar een paar keer per jaar in Het Sticht komt om een postertje op te hangen in de winkel, merkt dat hij tijdens het terugfietsen aangenaam verrast is. Over de mensen die hij sprak, over de positiviteit, over de energie van het samen doen en over de wil van de bewoners om iets van hun buurt te maken.

Mijn buurt Assen: Wijkreporter Frank v.d. Sigtenhorst

Meer Mijn Buurt Assen kijk: mijnbuurtassen.nl/nieuws-uit-assen

Tiplijn