Station gaat over drie weken open: drukte voor straatmakers en bouwers (Video)

Station gaat over drie weken open: drukte voor straatmakers en bouwers (Video)

Maandag 14 mei gaat het Asser station open. De dagen daarvoor is het oude en nieuwe station gesloten.

NS en ProRail gaan op Hemelvaartsdag de trappen en liften van het oude station slopen, daarom is er van donderdag 10 tot en met zondag 13 mei geen treinverkeer op het station van Assen mogelijk. U wordt dit lange weekend per bus vervoerd.

Afbouw station
De afbouw van het stationsgebouw is wat vertraagd maar het gebouw, met onderdoorgang naar de sporen, moet ook op 14 mei open gaan. Dit omdat de tijdelijke voorziening dan zijn verdwenen.

Aannemer Salland heeft het bestratingsproject van het staion gekregen en is de laatste week druk bezig in en voor het stationsgebouw. Nadat de betonconstructie is bewerkt met bitumen, zijn er drie lagen folie over de kelderdak van de fietsenstalling geplaatst. Hierop is zestig centimeter puin gestort en wordt het afgewerkt met zwart fijn grint. Daarop kan het straatwerk worden geplaatst.

Geen treinverkeer
Van donderdag 10 tot en met zondag 13 mei is er geen treinverkeer tussen Groningen en Hoogeveen. Dan rijden er bussen in plaats van treinen; tussen Winschoten/Veendam en Hoogeveen kunt u tevens reizen met de rechtstreekse OV-buslijn 310

Straatwerk
Het straatwerk op het stationsplein en de binnenentree, wordt aangelegd door Sallandse Wegenbouw. De afwerking van de stationsstraat wordt door Broekema uit Groningen uitgevoerd. Volgens de aannemer verloopt alles op dit moment naar wens. Het station gaat binnenkort wel open, maar het werk rond het station is pas in oktober volledig klaar.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn