Komend weekend vieren we de verjaardag van Koning Willem Alexander. Traditioneel voorafgegaan door de koningsnacht op donderdag 26 april. De aftrap van het feest wordt gedaan door showband Dieptriest op het Werk Bij podium op het Koopmansplein.

Deze smartlappenband speelt Nederlandstalige muziek in een stevig jasje, gebracht in een aanstekelijke show met veel humor en parodie. Dieptriest vervangt op het laatste moment de band U-Turn, die in eerste instantie geprogrammeerd stond. Het publiek kan verder genieten van de band Xclusive op de Markt, of lekker dirty gaan met Dirty Boulevard bij Hotel de Jonge, dansen op de vetste house, R&B classics, urban en top 40 hits op de Brink. Onze lokale DJs Miguell Kaidel, Franky Delic, Twice as Nice en Thyrza laten het beste van hunzelf zien op the Brink stage. Om het programma compleet te maken zijn er ook (binnen) optredens bij De Heeren Hofsteenge, Cheers in de Kersktraat, Café Obelix en Café de Dependance in de Rolderstraat.

Om aan te sluiten bij The American Dream verandert de Torenlaan op Koningsdag 27 april in USA-lane met oude Amerikaanse auto s, rock & roll optredens, Elvis Presley & Marilyn Monroe look-a-like contest enzovoort. Tradities moet je koesteren; dus ook dit jaar is er de TAPTOE op het Koopmansplein. Maar er is meer. Wat te denken van de drakenbootrace in de Vaart, live muziek & boekenmarkt op het Kolkplein, de grootste opblaas stormbaan van Europa, dansoptredens door Assens beste dansscholen, simultaanschaken, lachspiegels, vrijmarkt en verrassende optredens in de binnenstad en Gouverneurstuin. Alle ingrediënten voor een Koningsdagfeestje zijn aanwezig. Het volledige programma kunt u vinden op www.ditisassen.nl.

Deelnemers aan de vrijmarkt worden vriendelijk, doch dringend verzocht, de toegang tot winkels vrij te houden. Ook zal verkoop van etenswaren niet toegestaan zijn. De organisatie wenst iedereen een prachtige Koningsdag.

Tiplijn