Nieuwe Prunus-boom in Assen-Oost geplant (Video)

Nieuwe Prunus-boom in Assen-Oost geplant (Video)

Zaterdagmiddag was het feest op de hoek Eiberstraat met de Roerdomstraat in Assen-Oost. Daar werd een nieuwe boom geplant.

Net voor de sloop van de woningen hadden vandalen de oude boom medere malen in de brand gestoken. Buurtbewoners, gemeente Assen, Actium en de beheerdersgroep van Landgoed Valkenstijn hebben samen zorggedragen voor het planten van een vergelijkbare boom.

Een zaagploeg van de gemeente Assen heeft destijds de bomen weggezaagd tegen groot ongenoegen van de nieuwe bewoners van dit stukje woonwijk. Nu de wijk is herbouwd, en de gemeente ook het straatwerk heeft heringericht, was het tijd voor het planten van de nieuwe boom in combinatie met een leuk wijkfeestje. Het plantsoen was opgeschoont en voorzien van een plantgat met een prachtige nieuwe Prunus.

Feestje voor de buurt In samenwerking met Mijn Buurt Assen en buurtbewoners was het herplant-feest leuk verlopen. Er was live muziek, koffie en drinken voor de kinderen. Na de koffie kwam een toespraak en werd het verhaal van de herplanting uitgelegd. Kinderen uit de buurt mochten de boom planten en het gat dichtgooien. Vervolgens heeft de boom voldoende water meegekregen en is hij rechtgezet. Hierna kon de jeugd het plantsoen inzaaien met veel bloeiende planten die het gehele jaar bloeien.

Ook is er een herdenkingspaaltje geplaatst met de tekst van onze stadsdichter Egbert Hovenkamp II.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn