Naast de drie teams van Drenthe College doet ook een team van ROC Midden Nederland mee. Wij organiseren deze wedstrijd dit jaar voor het eerst en zijn medesponsor , zegt docent Edwin Kemper van het TT Instituut van Drenthe College. We hopen dat volgend jaar meer teams van andere opleidingen meedoen en de wedstrijd in Nederland gaat leven. Het zou heel mooi zijn als we dit jaar aan het WK kunnen meedoen. Aan het WK dat dit jaar in Duitsland plaatsvindt, doen naast het gastland de volgende landen mee: Frankrijk, Polen, Tsjechië, Slowakije, Engeland en Nederland.
Doel van de H2AC-race is om zoveel mogelijk kilometers op waterstof af te leggen met zo weinig mogelijk verbruik. Hoewel wij met schaalmodellen werken, is de techniek vergelijkbaar met die in echte waterstofauto s. Zo maken onze studenten kennis met nieuwe energievormen in de autotechniek.
Dat bevestigt student Levi van Vliet van Drenthe College, die gelooft dat waterstoftechniek de toekomst is voor milieuvriendelijke auto s. Daarom doen we ook mee aan deze race. Dit is een leuke manier om meer te leren over waterstoftechniek en een toepassing daarvan te laten zien. We weten nu veel meer over waterstofauto s en hebben de voordelen van waterstof vergeleken met andere brandstoffen.
De afgelopen maand hebben de teams van Drenthe College twee tot vier lesuren per week getraind. Dat gaat mi ook s avonds en in het weekend door. Daarnaast waren er twee testraces. We hebben daarvan veel geleerd en onze werkwijze waar nodig aangepast. Om te winnen gaat het om de beste combinatie van ontwerp en bouw van de auto samen met de juiste racetechnieken.
Sponsoren zijn organisatoren Hobbytime en Horizon Education, de NAM stelt de wisselbeker ter beschikking en de Holthausen Groep de duurzaamheidsprijs.
De wedstrijd is gratis toegankelijk voor publiek en begint vrijdag 13 april om 11.00 uur (inloop vanaf 9.00 uur). De TT Hall is gevestigd aan De Haar 11 in Assen.