Drentse motorrijders maken kans op gratis rijvaardigheidstraining

Drentse motorrijders maken kans op gratis rijvaardigheidstraining

Met temperaturen amper boven nul lijkt het voorjaar nog ver weg. Toch heeft het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) al Veurjaor in de kop . Het VVBD geeft motorrijders de komende weken handige tips, zodat ze goed voorbereid hun eerste voorjaarsrit kunnen maken.

Dat is belangrijk, omdat er in het voorjaar veel ongelukken gebeuren met motorrijders. Het VVBD geeft de tips onder het motto Veurjaor in de kop? . Wie via de Facebookpagina www.facebook.com/veurjoarindekop aanhaakt, maakt kans op een gratis rijvaardigheidstraining.

Uit onderzoek blijkt dat de belangrijkste oorzaken van motorongevallen kijktechniek en slechte zichtbaarheid zijn. Om die reden benadrukt het VVBD dat het belangrijk is dat motorrijders goede motorkleding dragen. Dat zorgt voor goede zichtbaarheid op de weg en het biedt bescherming tijdens een val. Ook is het belangrijk dat motorrijders goed om zich heen kijken, zodat ze andere weggebruikers op tijd zien.

Op zoek naar de koe!
De kijktechniek van motorrijders wordt tijdens de campagneperiode extra op de proef gesteld op de Facebookpagina www.facebook.com/veurjoarindekop. Motorrijders worden uitgedaagd om in een speciale 360graden-foto op zoek te gaan naar hét boegbeeld van de campagne: de koe! Wie de koe vindt, maakt kans op een gratis rijvaardigheidstraining.

Handige tips
Op de Facebookpagina van de campagne staan de komende periode naast de winactie ook handige tips voor motorrijders en overige weggebruikers om veilig op weg te gaan en rekening met elkaar te houden. Daarnaast ontvangen Drentse motorclubs, -dealers, -rijscholen, politiebureaus en gemeenten campagneposters om op te hangen. Tot slot is de campagne ook te zien op borden langs de kant van de weg, in bioscopen en via banners op de website van RTV Drenthe.

Tiplijn