Leerlingen CS Vincent van Gogh door naar kwartfinales van Op weg naar het Lagerhuis

Leerlingen CS Vincent van Gogh door naar kwartfinales van Op weg naar het Lagerhuis

Tien leerlingen uit vwo 6 van de locatie Lariks van CS Vincent van Gogh hebben donderdag 22 maart in Duiven de achtste finale van Op weg naar het Lagerhuis gewonnen.

Op weg naar het Lagerhuis is de grootste debatwedstrijd van Nederland waaraan jaarlijks zon 200 scholen deelnemen.

In twee spannende groepsdebatten en een zogenaamd 1-op-1 debat namen de leerlingen het op tegen leerlingen van het Ostrea Lyceum uit Goes. De Drentse scholieren blonken volgens de jury uit in het gebruik van persoonlijke argumenten en voorbeelden. Ook ondersteunden zij hun argumenten met lichaamstaal, wisten ze veel nieuwe invalshoeken van het onderwerp aan te dragen en kwam de samenwerking in het team heel goed naar voren.

De jury wees vervolgens vijf debaters uit de groep aan die door mogen naar de kwartfinale op 13 april in Hilversum. Mocht deze gewonnen worden, dan zal dezelfde dag ook de halve finale plaatsvinden. Uiteraard is het doel de tv-finale.

De winnaars van de landelijke finale winnen een unieke prijs: zij brengen met jongerenorganisatie HOPE XXL een bezoek aan de Verenigde Naties in New York. Maar voor het eventueel zover is, gaan de leerlingen nog flink veel oefendebatten houden.

Tiplijn