Heibel bij PvdA na officiële verkiezingsuitslag Assen

Heibel bij PvdA na officiële verkiezingsuitslag Assen

Vrijdagochtend om 10:00 uur werd de officiele verkiezingsuitslag bekend gemaakt door de kiescommissie in Assen.

Eerst werd de uitslag van het raadgevend reverendum bekend gemaakt en daarna de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen. Ook is bekend gemaakt wie met voorkeursstemmen in de raad zijn gekomen. Het rekenwerk was door velen al vooraf gedaan en viel niet bij een ieder in goede aarde. Wethouder Wiersema van Stadspartij PLOP had als lijstduwer genoeg voorkeursstemmen om in de raad te komen maar heeft aangegeven dit niet te gaan doen. De volgende op de Plop-lijst is André Dik. Hij zal in de gemeenteraad gaan plaatsnemen.

Heibel bij PvdA
Na de verkiezingsnederlaag tijdens de tweedekamerverkiezingen wilde de PvdA in Assen het roer omgooien. Alle oud gedienden werden op een niet-verkiesbare-plek gezet en nieuwe jongere kandidaten lijst werd gepresenteerd. Binnen de ledenraad was al enige strijd geweest waarna wethouder Smit onder aan de lijst werd gezet. Ook Luc Rengers op andere plaatst op de kieslijst gezet.

Dat het niet geheel liep binnen de PvdA-fractie en de kandidaten was bekend. Nu de kiezers gestemd hebben, voelt de lokale ledenraad zich bedust en heeft de huidige fractievoorzitter aangegeven niet meer in de raad te willen deelnemen nu naast lijsttrekker Natasja Lubbers de oude gediende Smit en Rengers met voorkeursstemmen zijn gekozen.

Tiplijn