Bouw elementen Renolution klaar voor flat Ellen

Bouw elementen Renolution klaar voor flat Ellen

De bouwer van de isolerende constructie rond de flat aan de Ellen is klaar met de elementen.

De vereniging van eigenaren (VvE) van één van de flats aan de Ellen heeft als wens om de 28 bestaande appartementen dermate te renoveren dat deze Nul Op de Rekening (NOR) zullen realiseren. In samenwerking met A3 Architecten voor het esthetisch ontwerp en BouwNext voor de bouwkundige en constructieve berekeningen, het technisch ontwerp, realiseert Renolution in 2018 deze grootse renovatie door middel van haar staalframebouw. Meer informatie volgt te zijner tijd.

VvE Ellen in Assen wil naar nul-op-de-meter (NOM), al drie jaar. Nu de financiering rond is, gaat dit ook daadwerkelijk gebeuren. De VvE is de eerste in het land die nul-op-de-rekening met een gebouwgebonden financiering financiert. Dit soort pilots zijn van groot belang voor het opdoen van zoveel mogelijk ervaring om een landelijk financieringsproduct te ontwikkelen. Zo kan het straks ook voor andere VvE´s mogelijk worden om naar NOM te gaan, hetgeen een flinke sprong zou opleveren in de energietransitie.

VvE Ellen telt 28 appartementen en bestaat uit vijf gebouwlagen waarvan vier woonlagen. De flat wordt helemaal ingepakt, ook de balkons en galerijen worden inpandig. Het oude balkon wordt een Frans balkon met openslaande deuren en de galerijen krijgen een bijzonder glassysteem dat vanzelf opengaat als het te heet wordt (24 graden) of bij rookontwikkeling. Door de schil wordt 95% bespaard op warmteverwarming. De benodigde energie wordt opgewekt door zonnepanelen op het dak en alle bewoners krijgen een eigen ventilatiesysteem in het plafond met daarachter spiraalverwarming. De nieuwe schil wordt in de fabriek  gefabriceerd en ter plekke om de flat heen gezet. Bouwpartij Renolution (eveneens lid van de Stroomversnelling) verbouwt zo een woning per dag.

Projectdetails
Bouwdetails: 28 appartementen | Soort woning: portiekflat, 4 verdiepingen | Soort energiebesparing: nul op de rekening | Bouwperiode: 2016 | Opdrachtgever: VVE Ellen | Architect / ontwerp: A3 Architecten | Uitvoering: Renolution Ontwikkelt & Bouwt

Het is onbekend wanneer de verbouw begint.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn