Mare Riemersma-Diephuis benoemd als lid CvB Drenthe College

Mare Riemersma-Diephuis benoemd als lid CvB Drenthe College

De Raad van Toezicht van Drenthe College heeft op 21 februari Mare Riemersma-Diephuis per 1 mei 2018 benoemd als lid van het College van Bestuur.

Mare Riemersma-Diephuis is 42 jaar oud en nu nog werkzaam als directeur HRM bij ROC Noorderpoort in Groningen.

Mare Riemersma-Diephuis heeft na haar studie sociologie functies vervuld bij Thuiszorg Groningen, Lefier en Noorderpoort. Daarnaast vervult ze meerdere bestuurlijke nevenfuncties. In al deze functies is ze vanuit verschillende invalshoeken bezig geweest met organisatieontwikkeling, cultuurverandering en het beter afstemmen van de organisatie op de wensen van de klant.

De strategie van Drenthe College is erop gericht om medewerkers en studenten uit te dagen om de beste versie van zichzelf te worden. Hierin zijn de eerste stappen gezet en hier wordt de komende jaren met volle energie verder aan gewerkt. De school werkt sinds kort vanuit drie regio s; daarvoor kende Drenthe College een sectorstructuur. De bevoegdheden en verantwoordelijkheden voor het onderwijs worden nu dichter bij de student ingericht. Mare Riemersma kan hier vanuit haar opgedane werkervaring een belangrijke bijdrage leveren.

Zij zal samen met Albert Bruins Slot het College van Bestuur van Drenthe College gaan vormen. De RvT is ervan overtuigd dat met deze benoeming de bestuurlijke continuïteit bij het Drenthe College voor de komende jaren op uitstekende wijze is verzekerd.

© Drenthe College
Tiplijn