Podium Zuidhaege transformeert voor het eerst tot klein Paradiso met GOTCHA! Urban Art Festival Eigen foto

Podium Zuidhaege transformeert voor het eerst tot klein Paradiso met GOTCHA! Urban Art Festival

Op 25 en 26 november transformeert Podium Zuidhaege tot het walhalla van urban art met het GOTCHA! Urban Art Festival. GOTCHA! is een van Podium Zuidhaeges jaarlijks terugkerende themafestivals met een programma dat impact heeft op de stad, de regio en zelfs (inter)nationaal publiek aantrekt. 

Programmeur Anna Abdulova vertelt meer over GOTCHA! “Tijdens het GOTCHA! Urban Art Festival brengen we een ode aan urban art,” vertelt Anna. “In de middag bieden we een breed programma met diverse workshops aan. Je kunt komen dansen (dancehall, hiphop, Afro en breakdance), skateboarden, graffiti spuiten, BMX’en, rappen, produceren en percussie beoefenen. ’s Avonds toveren we onze theaterzaal de Schalm om tot een klein Paradiso. Voor het eerst in de geschiedenis van Podium Zuidhaege maken we van de Schalm een concertzaal waar je niet statisch op de tribune zit, maar een drankje kunt bestellen, mag dansen en kunt genieten van een te gekke line-up aan artiesten. Bekende namen als Bizzey, DJ Miguell Kaidel en mijn persoonlijke favoriet Them Two - The Gotcha! Crew zullen je tot laat op de dansvloer houden.”

Een festival voor jong en oud
“Als ik aan urban art denk, dan denk ik aan mijn jeugd,” vervolgt Anna. “GOTCHA! is een festival voor jongeren, maar ook zeker voor mensen van mijn leeftijd die de ontwikkeling van urban art hebben meegemaakt: de vijftigers. Dit evenement brengt niet alleen herinneringen terug, maar inspireert ook een nieuwe generatie om van de schoonheid van urban art te proeven. En mocht je tijdens GOTCHA! een leuke workshop ontdekken, blijf dan vooral bij Podium Zuidhaege plakken. Het hele jaar door bieden we allerlei toffe lessen en cursussen aan waarmee je jouw favoriete kunstvorm kunt blijven beoefenen.”

Urban art als inspiratiebron
“Onze themafestivals zijn onze statements. Ze bieden ons de mogelijkheid om een licht op bepaalde kunstvormen te schijnen, of om deze in een compleet ander licht te presenteren. Met GOTCHA! hoop ik onze bezoekers opnieuw te kunnen raken. Bezoekers van mijn leeftijd zullen een mooie herinnering en een goede portie nostalgie mee naar huis nemen. Jongeren zullen geïnspireerd naar huis gaan en zich verbazen dat er óók in Assen toffe dingen gebeuren. Bovendien trekken we met GOTCHA! (inter)nationale bezoekers aan die de unieke sfeer komen proeven. Daarvoor hoef je niet naar de grotere steden, ook in onze stad is er genoeg te beleven.”

Tiplijn