Drenthe College behaalt vignet 'Gezonde School' Melanie Theunis (medewerker Zorgstructuur Assen), Silvester Koehoorn (regiodirecteur Assen) en Jorick de Haan

Drenthe College behaalt vignet 'Gezonde School'

Drenthe College heeft – in nauwe samenwerking met GGD-Drenthe – het vignet Gezonde School behaald voor de locaties Anne de Vriesstraat en Aziëweg. Met het vignet Gezonde School laat Drenthe College zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Vorig jaar wist Drenthe College al 3 certificaten te verkrijgen.

,,Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo levert Drenthe College een actieve bijdrage aan de waardevolle toekomst van studenten, cursisten en medewerkers door een veilige schoolomgeving te creëren, een fris binnenklimaat én aandacht te hebben voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar studenten'', vertelt Bert Broekhoven van het Drenthe College.

Bovendien heeft de school speciale aandacht voor het themacertificaat Gezonde Relaties & Seksualiteit. Specifiek voor dit laatste thema worden door Drenthe College de volgende activiteiten ingezet:
- Drenthe College zet de erkende Gezonde School interventie Het Vlaggensysteem in voor alle medewerkers van Drenthe College. Het Vlaggensysteem stimuleert gezond seksueel gedrag en draagt bij aan het voorkómen en terugdringen van seksueel grensoverschrijdend gedrag onder jongeren.
- GGD Drenthe heeft voor Drenthe College een pilot van het Vlaggensysteem voor studenten ontwikkeld.
- Alle studenten vullen de Test-je-leefstijl test in. Deze test geeft studenten inzicht in hun gezondheid van dit moment en hoe ze gezond kunnen blijven leven en werken.
- Er vinden periodiek thema-gerelateerde theatervoorstellingen op de locaties plaats in samenwerking met Theater AanZ.
- Drie docenten hebben zich bijgeschoold en gaan het programma Nu Niet Zwanger op meerdere locaties in Assen voor studenten aanbieden.
- Het BAT team (Begeleidings- en Adviesteam) van Assen heeft in samenwerking met GGD Drenthe een spreekuur opgezet.

Dankzij inspanningen van docenten van locaties De Haar, Atlantis en Vledderstraat heeft Drenthe College vorig jaar een begin kunnen maken met het verweven van het thema Gezonde Relaties & Seksualiteit binnen het huidige onderwijs. Met een themacertificaat voor deze drie locaties was Drenthe College al de eerste onderwijsinstelling in Noord-Nederland met deze themacertificaten.

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over Gezonde School? Kijk dan op deze website.

Tiplijn