Hoe herken je een hennepkwekerij of een XTC-lab? Ontdek dit in de ondermijningscontainer in Assen

Hoe herken je een hennepkwekerij of een XTC-lab? Ontdek dit in de ondermijningscontainer in Assen

Op donderdag 8 en vrijdag 9 september kan iedereen in Assen kennismaken met de wereld van de drugsproductie zoals hennep, cocaïne en synthetische drugs. Dat kan door een bezoek te brengen aan de ondermijningscontainer die op deze dagen wordt geplaatst aan de Doevenkamp (achterzijde stadhuis).

Bezoekers krijgen daar antwoorden op vragen als: hoe gaat drugsproductie in zijn werk? Maar vooral: waarom is het zo gevaarlijk? En waaraan kan ik herkennen of er bij mij in de buurt drugs geproduceerd worden en wat kan ik doen als ik een vermoeden heb?

De gemeente wil graag dat Assen een veilige stad is. De productie van en handel in drugs is, naast een criminele industrie, ook levensgevaarlijk. Door inwoners hiervan bewust te maken, hopen ze als overheid nog steviger op te kunnen treden tegen de uitwassen van de georganiseerde misdaad. Om de bewustwording te vergroten, plaatsen we de ondermijningscontainer.

Nieuwsgierig?
Iedereen is van harte welkom in de ondermijningscontainer aan de Doevenkamp (achterzijde stadhuis). Op onderstaande tijden is iemand aanwezig om uitleg te geven. Bezoekers kunnen in de container kijken naar de verschillende aspecten en gevaren van productie van verschillende soorten drugs. Na een bezoek kan een bezoeker sneller materiaal, de geur (synthetische drugs en hennep) en signalen leren herkennen.

- 8 september tussen 12.00 uur en 21.30 uur
- 9 september tussen 10.00 uur en 16.00 uur.

Tiplijn