Poëziebespreking 'eenzame uitvaart' in Assen Stichting Senia

Poëziebespreking 'eenzame uitvaart' in Assen

Bent u geïnteresseerd in poëzie? Doe mee aan een verdiepende poëziebespreking op dinsdag 7 juni bij Van der Velde Boeken in Assen. Deze bijeenkomst vindt plaats in het kader van Gekleurd Grijs in Drenthe, in samenwerking met Senia.

Sinds 2002 wordt aan overledenen zonder nabestaanden een bijzonder saluut gebracht. Dichters schrijven voor iedere eenzame uitvaart een gedicht en lezen dat bij de uitvaart voor. Het initiatief voor Eenzame Uitvaart werd in 2002 genomen door de toenmalige stadsdichter van Groningen Bart FM Droog en later overgenomen door F. Starik (1958-2018). Vele bekende dichters werkten al mee aan deze zogeheten Poule des Doods.

Praktische informatie
Belangstellenden zijn van harte welkom op 7 juni om 10:30 uur bij Van der Velde Boeken, Kruisstraat 30-34 in Assen.

Leescluborganisatie Senia maakte rond het thema 'Eenzame uitvaart' een bijzondere leeswijzer. Als u zich aanmeldt krijgt u de leeswijzer vooraf toegestuurd zodat u zich alvast in de gedichten kunt verdiepen.
Aanmelden kan via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het aantal plaatsen is beperkt. Voor meer informatie over de werkwijze van Senia zie www.senia.nl.

Tiplijn