Kunstenaarsgesprek in CAMPIS op zondag 15 mei Harry Cock

Kunstenaarsgesprek in CAMPIS op zondag 15 mei

Op zondag 15 mei om 12:00 vindt er in CAMPIS een kunstenaarsgesprek plaats met Martijn Schuppers en Jan Maarten Voskuil. Het gesprek wordt geleid door beeldend kunstenaar Lydia Wierenga. Schuppers en Voskuil exposeren tot en met 6 juni in CAMPIS met hun duotentoonstelling Behind the scenes. Lydia Wierenga zal de kunstenaars bevragen over hun oeuvre, ontwikkelingen en technieken.

Over Behind the scenes
In de tentoonstelling Behind the scenes stellen internationaal gerenommeerde schilders Martijn Schuppers (1967) en Jan Maarten Voskuil (1964) de ‘blauwe lamp’, ook wel blacklight, centraal. Door het gebruik van blacklight werpen de kunstenaars letterlijk een ander licht op de schilderkunst. De doorgaans statische presentatie van de schilderijen wordt door het gebruik van blacklight doorbroken. Er ontstaat een grotere dynamiek; verborgen composities en onderliggende lagen worden onthuld.

Schuppers toont in CAMPIS onder meer een nieuwe samenstelling van zijn doorgaande serie Pentimenti: een installatie van schilderijen, spieramen en wandschilderingen met ultraviolet licht. Voskuil laat onder meer het eerste deel van zijn installatie Turns zien: een meer dan levensgrote schilderijeninstallatie, die onderdeel is van het project Onbegrensd

Het gebruik van blacklight symboliseert de onderzoekende houding van beide kunstenaars ten opzichte van de schilderkunst in het algemeen: Schuppers en Voskuil tonen hun werk in deze duotentoonstelling letterlijk in een nieuw licht.

Tickets
Tickets kosten €5 en zijn gratis voor leden van de Kunstvereniging. Tickets zijn inclusief koffie/thee. Kijk voor tickets op www.campis.nl/agenda

Tiplijn