Creatieve AZC-bewoners werken samen met podiumkunstenaars voor voorstelling 'Podium Connect' iStock

Creatieve AZC-bewoners werken samen met podiumkunstenaars voor voorstelling 'Podium Connect'

Half april zijn 18 bewoners van het AZC Assen gestart met ‘Podium Connect’ in Podium Zuidhaege. In een zesweeks traject gaan creatieve AZC bewoners de samenwerking aan met podiumkunstenaars uit Assen. Iedere nieuwkomer ontwikkelt een korte performance waarin verschillende culturen en kunstdisciplines samensmelten. De uitkomst hiervan wordt gepresenteerd op 21 mei.

Bij de eerste samenkomst in Podium Zuidhaege lieten alle deelnemers aan elkaar horen wat ze op muzikaal vlak in huis hadden. Het bleek een bonte verzameling van talenten met Westerse en nietWesterse instrumenten zoals een Krar, Tar (tokkelinstrumenten) en Darbuka’s (slagwerkinstrumenten), maar ook basgitaar, keyboard, piano en drums. In de komende weken repeteren de deelnemers met elkaar en zoeken zij naar interessante samensmeltingen tussen de verschillende instrumenten, culturen en muziekstijlen. Met de jongste bewoners wordt er gewerkt aan een gezamenlijke choreografie.

Verbinden via kunst en cultuur
Bewoners van het AZC Assen leven achter een hek, deels afgesloten van de buitenwereld, maar zijn tegelijkertijd inwoners van Assen. Podium Zuidhaege wil een actieve bijdrage leveren aan het in contact brengen van nieuwe en ‘oude’ inwoners van Assen, met kunst & cultuur als middel. Daarom riep het Podium de huidige nieuwkomers op hun kunsten te delen en te presenteren aan de rest van Assen in het Podium Connect traject.

Voorstelling Podium Connect
Tijdens het gratis toegankelijke Podium Connect op 21 mei, presenteren de deelnemers de uitkomst van hun creatieve maakproces. Een avond vol muziek, dans en performance art uitgevoerd door nieuwkomers en andere podiumkunstenaars uit Assen. Een ontmoeting van kunstdisciplines en culturen. Alle belangstellenden zijn welkom om te komen kijken. Let op: er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. Een gratis kaart reserveren kan via de website van Podium Zuidhaege.

Tiplijn