Gedeelte Nobellaan vanaf maandag ruim 3 maanden afgesloten Assenstad

Gedeelte Nobellaan vanaf maandag ruim 3 maanden afgesloten

Een gedeelte van de Nobellaan is vanaf aankomende maandag ruim 3 maanden afgesloten.

Het gaat om het gedeelte vanaf de kruising met het Zuidenveld en de kruising met de Meester Groen van Prinstererlaan.

Dit gedeelte van de Nobellaan is afgesloten vanaf aankomende maandag 25 april tot en met 29 juli vanwege werkzaamheden.

 

Deel 1: Kruispunt Nobellaan – Groen van Prinstererlaan wordt een rotonde

Deze kruising staat in de top van de kruispunten met de meeste ongevallen in Assen. De oorzaak van deze ongevallen is de snelheid op de kruising, het niet verlenen van voorrang en het afslaande verkeer naar de Groen van Prinstererlaan. Om deze kruising veiliger te maken, komt er een minirotonde. Hiermee wordt de snelheid op het kruispunt verlaagd naar circa 20 km/uur. Auto’s en fietsers rijden daarmee dezelfde snelheid en maken gebruik van dezelfde rijbaan. Inhalen op de rotonde is niet mogelijk. Aan de zuidzijde van de Nobellaan legt men een plateau aan, om de snelheid af te remmen van verkeer dat richting de rotonde rijdt.

Deel 2: Nieuwe inrichting Nobellaan tussen Groen van Prinstererlaan en Klenckestraat

Dit deel van de Nobellaan wordt veel gebruikt om van en naar de wijken Lariks en Noorderpark te rijden. Het blijft een voorrangsweg waar maximaal 50 km/uur gereden mag worden. De rijbaan wordt iets smaller gemaakt en de uitritten aan de Zuidenveld en Lottingstraat worden verhoogd aangelegd. Daarnaast worden de fietspaden van asfalt – dit is comfortabeler voor fietsers. De paralelweg aan de Nobellaan wordt opnieuw bestraat met klinkers. 

Aan de kant van de vijver komen nieuwe bomen en komt een groene berm tussen de weg en het fietspad. Het voetpad langs de vijver wordt smaller en zal ‘slingerend’ aangelegd worden tussen de bomen. Om wateroverlast bij heftige regenbuien te voorkomen, wordt het fietspad en het voetpad lager aangelegd, zodat het water van de Nobellaan naar de vijver kan afstromen.

Deel 3: Nieuwe inrichting Nobellaan tussen Klenckestraat en Talmastraat

Ook dit blijft een voorrangsweg waar maximaal 50 km/uur gereden mag worden. De fietsstroken op de rijbaan worden iets breder gemaakt. De weg voor het autoverkeer wordt daardoor iets smaller. De bomen langs de weg blijven staan, deze maken van de Nobellaan een aantrekkelijke omgeving. 

Planning

De werkzaamheden beginnen aankomende maandag en worden als alles mee zit eind dit jaar afgerond.
Tiplijn