Vanaf eind april elke maand open huis op een afdeling bij GGZ Drenthe Erik Smit

Vanaf eind april elke maand open huis op een afdeling bij GGZ Drenthe

Vanaf eind april organiseert GGZ Drenthe iedere maand een open huis op een andere afdeling of locatie binnen de instelling.

Het doel hiervan is om mensen kennis te laten maken met het werken bij de geestelijke gezondheidszorg. De aftrap wordt gedaan door Duurzaam Verblijf Assen, namelijk op dinsdag 26 april van 10.00 – 11.00 uur.

“We merken dat heel veel mensen geen of een onjuist beeld hebben bij het werken bij de geestelijke gezondheidszorg”, vertelt Jidske Oosterkamp, adviseur Werving & Selectie bij GGZ Drenthe. “Maar zodra ze bij ons op bezoek zijn geweest, zijn ze over het algemeen heel enthousiast. Het open huis is bedoeld voor zorgprofessionals die op een laagdrempelige manier kennis willen maken met onze organisatie.”

Duurzaam Verblijf Assen

Het eerste open huis is bij Duurzaam Verblijf Assen. In de klinieken van Duurzaam Verblijf worden mensen uit Amsterdam, Rotterdam en Groningen opgenomen die een combinatie hebben van psychiatrische stoornissen, lichamelijke problemen, verslaving en soms een verstandelijke beperking.

“Samen bieden we bij Duurzaam Verblijf een veilige omgeving waar patiënten kunnen werken aan hun problemen”, aldus Jannie Snoeijer, locatiemanager bij Duurzaam Verblijf Assen. “Soms betekent dat twee stappen vooruit en één stap terug. Of gaan we linksom, als het rechtsom niet lukt. Zolang er beweging is, kunnen we ook vooruit. Geduldig en met aandacht voor de kleine successen. Ons doel is een stabiel en beter leven voor patiënten. Een toekomst, bijvoorbeeld in een vorm van begeleid zelfstandig wonen of een andere vorm van vervolghulp. En het liefst in de stad van herkomst. Daar gaan we elke dag voor.”

Interesse?

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website: www.ggzdrenthe.nl/open-huis. Hier vind je ook meer informatie en de planning van de locaties en afdelingen die de komende maanden hun deuren openen. 

Tiplijn