Odd Fellows Assen helpt Oekraïense vluchtelingen

Odd Fellows Assen helpt Oekraïense vluchtelingen

In Assen start op 19 april het ‘Oekraïne Café’. Een mogelijkheid voor Oekraïners in Assen en omgeving om elkaar te ontmoeten in een rustige ruimte met alle faciliteiten. Het ‘Oekraïne Café’ is een initiatief van de Odd Fellows in Assen. In het gebouw van de Odd Fellows kunnen de mensen uit de Oekraïne rustig bijpraten.

In Assen en omgeving hebben al meerdere Oekraïners onderdak gekregen bij particulieren thuis of in een opvang. De Odd Fellows in Assen hebben het plan opgevat om hun gebouw met ontmoetingsruimte één of twee maal per week open te stellen voor de mensen uit de Oekraïne om elkaar te ontmoeten en in een rustige omgeving met elkaar te kunnen spreken. Er wordt gezorgd voor de inwendige mens. Mocht het nodig zijn dan geven de leden ondersteuning bij specifieke wensen.

Respect en waardigheid
De Odd Fellows zijn met elkaar op zoek naar verdieping, inhoud en zingeving in het leven. De leden leven vanuit vriendschap, (naasten-)liefde en (zoeken naar) waarheid. Waar mogelijk ondersteunen ze de zwakkeren en onderdrukten in onze samenleving. Naastenliefde uit zich in menselijkheid, respect voor menselijke waardigheid, mensenrechten en tolerantie.

In Assen beschikken de Odd Fellows over een pand vlakbij het NS-station (Odd Fellow Huis, Hendrik de Ruiterstraat 2, 9401KT Assen). Daar komen de leden regelmatig bij elkaar voor ontmoeting en bezinning. Er is plek genoeg. Ook voor Oekraïense vluchtelingen. Het huis is vanaf 19 april één of meerdere malen per week beschikbaar voor Oekraïners in Assen en omgeving, het zogenaamde Oekraïne Café.

De Odd Fellows is een relatief kleine groep en roept vrijwilligers op om te helpen met de catering. Hiervoor kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tiplijn