Assenaar opgepakt bij spectaculaire arrestatie in Almelo

Assenaar opgepakt bij spectaculaire arrestatie in Almelo

Een 28-jarige Assenaar is dinsdag samen met twee anderen in Almelo opgepakt op verdenking van illegaal vuurwapenbezit. De arrestatie bij café Barbiertje aan de Grotestraat in Almelo deed veel stof opwaaien, agenten haalden met getrokken wapens mensen uit het café. De afgelopen dagen gingen er veel beelden van rond op social media.

Omstreeks 18.30 uur kreeg de politie een melding dat er iemand of mogelijk meerdere personen met een vuurwapen waren gezien bij het Kolkje. Bij dit soort meldingen met mogelijk groot gevaar voor omstanders schaalt de politie direct groot op. Agenten keken in de omgeving uit naar de verdachten. Een agent zag drie mannen die aan het signalement voldeden in de Grotestraat. De drie gingen een horecagelegenheid binnen. Vervolgens werden ze gesommeerd om naar buiten te komen om ze aan te kunnen houden. De 34-jarige man uit Leeuwarden, een 28-jarige man uit Assen en een 29-jarige Almeloër zijn overgebracht naar het arrestantencentrum.

Vuurwapen gevaarlijke verdachten
Gezien de mogelijkheid dat er een vuurwapen in het spel was, hanteerden agenten een speciale benaderingsprocedure. Die is erop gericht om de aanhouding van mogelijk vuurwapen gevaarlijke verdachten zo veilig mogelijk te laten verlopen. Voor omstanders en voor de aanwezige agenten. In de horecagelegenheid werd een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Om wat voor wapen het precies gaat wordt nog onderzocht.

Tiplijn