Bestuurder 33-jaar binnen twintig minuten twee keer staande gehouden en auto kwijt

Bestuurder 33-jaar binnen twintig minuten twee keer staande gehouden en auto kwijt

Op de A28 van Hoogeveen richting Beilen reed de 33-jarige met bijna 200 km/u. Wat er voor zorgde dat hij staande gehouden werd. Twintig minuten later werd de man weer staande gehouden ditmaal bij Assen.

Bij de controle van de bestuurder liet de man een foto zien van een buitenlands rijbewijs. Nadat de politie de man in hun systeem gecontroleerd had bleek echter dat zijn rijbewijs in december 2020 al ingevorderd was vanwege een eerdere overtreding van 82 km/u te hard.

Het rijbewijs was echter al niet meer geldig omdat de man al een langere tijd in Nederland woont. Daarom had de man eigenlijk zijn rijbewijs om moeten wisselen voor een Nederlandse.

Tevens reed de man zonder een geldige avondklok verklaring. De politie heeft hem op beide feiten bekeurd, en hem verzocht niet meer te gaan rijden en andere vervoer te regelen.

Twintig minuten later kwam de politie de hardleerse man weer tegen, dit maal met een snelheid van 65 km/u over de snelweg richting Assen. Hierop is de man weer staande gehouden en heeft hij opnieuw een boete voor rijden zonder rijbewijs gekregen. En heeft de politie zijn auto laten afslepen door een berger.

Omdat de man wonend in Nederland de Duitse auto wel op zijn eigen naam had staan zal de belastingdienst mogelijk nog een naheffing sturen. Omdat via deze manier de man geen wegenbelasting betaalt.

De verkeersofficier zal bepalen of de man zijn auto nog terug krijgt.

Niels Hoogma
Tiplijn