Geen TT Festival flinke domper voor Assen: vier scenarios geen optie meer

Geen TT Festival flinke domper voor Assen: vier scenarios geen optie meer

Veel ongeloof maar ook begrip op social media voor het besluit wat de organisatie van het TT Festival vandaag heeft moeten nemen. Het TT Festival gaat dit jaar definitief niet door.

Vanwege de huidige maatregelen is er voor de organisatie geen enkele manier om een festival te organiseren. En dat is voor de organisatie, maar eigenlijk voor heel Assen, erg balen. Alle voorbereidingen voor de activiteiten zijn geannuleerd. Een klap voor Assen, het is namelijk voor de tweede jaar op rij dat het festival niet door kan gaan. Jammer maar zeer begrijpelijk, schrijft Maaike Smink op facebook.

Vier scenarios
In november kwam de organisatie met een plan om het festival sowieso door te laten gaan. Er werden 4 scenario s uitgewerkt. De scenario s die uitgewerkt werden, liepen uiteen van alles mag en kan weer  tot een (intelligente) lockdown . Maar nu begin juni, blijkt ook dat dit 4 scenario s-plan van tafel gaat. Eind vorig jaar was de hoop gevestigd op een festival in de binnenstad van Assen (scenario 1). Maar begin dit jaar werd al duidelijk dat dit geen haalbare optie was en zijn de overige scenario s verder onderzocht en voorbereid, vertelt Tamara Boor van het TT Festival.

Niet realistisch
Alhoewel scenario 2 en 3 (livemuziek in een weiland buiten het centrum of zelfs buiten de stad) heel lang haalbaar leken, is hier in april toch de stekker uitgetrokken. Productioneel gezien konden wij niet langer wachten op het verloop van de ontwikkelingen. Ook scenario 4 is geen realistisch scenario meer. Hiervan zou sprake zijn als we in een volledige lockdown zouden verkeren. Daarvan is nu geen sprake.

Landelijke evenementen
De toegevoegde waarde van een online editie is daarmee sterk verminderd. Boor: De afname van de pandemie ging nét niet snel genoeg. We hebben de beslissing zo lang mogelijk uitgesteld, maar zoals jullie in de berichtgeving hebben kunnen volgen, ontbreekt op dit moment een landelijk kader voor evenementen.

Tekst: Erik Smit

Roelof Daalmeijer
Tiplijn