Doe Dacia! Kinderactiviteiten in Drents Museum

Doe Dacia! Kinderactiviteiten in Drents Museum

Vanaf 17 juli 2024 is er zes weken lang elke woensdag Doe Dacia! in het Drents Museum.

Ga aan de slag met een goudsmid, leer hoe het is om een echte archeoloog te zijn, maak jouw eigen 3D animatie of doe mee aan een van de andere activiteiten. De Doe Dacia! workshops vinden plaats op woensdagen tussen 10.00 en 17.00 uur op verschillende plekken in het museum. Deelname en toegang tot het museum is gratis voor kinderen tot en met 17 jaar. Ga naar drentsmuseum.nl voor het volledige programma.

Ben jij benieuwd hoe het is om te werken op een opgraving? Wil je jouw eigen sieraden maken of ben je liever digitaal bezig? Tijdens Doe Dacia! is er van alles te beleven. Bedenk een eigen symbool en maak daarmee munten of een armband. Zet in het online programma Tinkercad een Dacische armband om in een 3D model. Gebruik de creatieve techniek stop-motion om een Dacisch object tot leven te brengen of bekijk de voorwerpen en opgraafgereedschappen die archeoloog Michael den Hartog meeneemt.

Workshops en activiteiten
Speciaal voor Doe Dacia! organiseert het Drents Museum zes woensdagen in de zomervakantie van 10.00 tot 17.00 uur activiteiten voor families met kinderen. Iedere week is er een andere combinatie van onderstaande workshops:

• Munten maken met een goudsmid (17 en 24 juli)
• Armband maken met een goudsmid (31 juli en 7 augustus)
• Scan een Dacisch object in 3D (17 juli, 7 augustus en 21 augustus)
• Workshop stop-motion (24 juli en 14 augustus)
• Archeoloog vertelt: wat doet een archeoloog? (14 en 21 augustus)
• Maak je eigen windvaandel (elke woensdag tijdens Doe Dacia!)
• Verhalenvertellers (elke woensdag tijdens Doe Dacia!)
• Studio Dacia (elke dag tijdens openingstijden geopend)
• Familieroute Dacia (elke dag tijdens openingstijden op te halen bij de informatiebalie)

Het complete programma per dag inclusief de workshoptijden en extra informatie over de activiteiten is te vinden op: https://drentsmuseum.nl/activiteiten/doe-dacia.

Dacia – Rijk van goud en zilver
Doe Dacia! wordt georganiseerd in verband met de tentoonstelling Dacia – Rijk van goud en zilver (7 juli 2024 t/m 26 januari 2025). De tentoonstelling vertelt het verhaal van de Daciërs, die in de 2de eeuw voor Christus een groot deel van het tegenwoordige Roemenië bewonen. Meer dan 50 goud- en zilverschatten zijn in de grote tentoonstellingszaal te zien.

Tiplijn