Asser Roeiclub organiseert vierkamp voor roeiers

Asser Roeiclub organiseert vierkamp voor roeiers

De Asserroeiclub organiseert 18 en 19 november de jaarlijkse vierkamp voor roeiers, Paul Veenemans Prijs 2023, op en rond het terrein van de ARC in Assen.

In dit weekend strijden ongeveer 90 roeiers uit Nederland en daarbuiten om de te winnen wisselprijzen. De Paul Veenemans Prijs is een wedstrijd waarbij roeien vast onderdeel is, en waar daarnaast aan minimaal twee van de volgende disciplines deelgenomen wordt: fietsen, hardlopen en schaatsen. De uiteindelijke winnaar is de deelnemer die via een puntensysteem het snelste is op het totaal van drie onderdelen.

Ieder jaar wordt de wedstrijd georganiseerd door een andere roeivereniging. De editie van 2023 wordt georganiseerd door de ARC. De wedstrijd zal plaatsvinden in het weekend van 18 en 19 november. Deelname is voor jong en oud, ervaren sporter of beginner. Iedereen die enthousiast is, alle onderdelen kan volbrengen en lid is van een roeivereniging is welkom.

De hardloop, fiets en roeiwedstrijden vinden allen plaats op en rond het Noord Willems kanaal en het Havenkanaal van Assen, het trainingswater van de Asserroeiclub (ARC). Schaatsen vindt plaats op de schaatsbaan in Groningen.

Programma Paul Veenemans Prijs 2023:
- Zaterdag 10:30 hardlopen ARC, Assen
- Zaterdag 14:30 schaatsen Kardinge, Groningen
- Zondag 10:30 wielrennen ARC, Assen
- Zondag 15:00 roeien ARC, Assen
- Zondag 15:00 prijsuitreiking ARC, Assen

Paul Veenemans was een atleet die uitblonk in vier verschillende takken van sport: roeien, fietsen, schaatsen en hardlopen. In 1972 kwam hij voor Nederland uit op de Olympische spelen in München op het onderdeel roeien in de twee-zonder. Hij bereikte samen met Jan Bruyn de 7e plaats. Op 6 februari 1973 overleed hij onverwacht aan de gevolgen van een auto-ongeluk. De toenmalige penningmeester van de KNRB, Jan Fortuin, stelde een wisselprijs ter beschikking voor een wedstrijd die roeien, wielrennen, schaatsen en hardlopen combineerde. Zo ontstond de Paul Veenemans Prijs, kortweg PVP.

Tiplijn