Verwondering bij eindvoorstelling ‘Alice in Wonderland’ van het Danskwartier Jaap Menses

Verwondering bij eindvoorstelling ‘Alice in Wonderland’ van het Danskwartier

Dansschool presenteerde vorig weekend voor het eerst drie voorstellingen ‘Alice in Wonderland’ in de Nieuwe Kolk in Assen. De dansschool met leerlingen uit Zuidlaren, Assen en wijde omtrek trok meer dan 2000 bezoekers waaronder de burgemeester van Assen. Het thema ‘Alice in Wonderland’ bood ruimte aan een wonderlijke show met zeker 450 gepassioneerde dansers uit de dansschool.

De hoofdrol ‘Alice’ werd gespeeld en gedanst door de getalenteerde Kim van Oudheusden. Kim speelde in de voorstelling een 16 jarige Alice die op haar verjaardag een wit konijn langs ziet rennen en achtervolgt in zijn konijnenhol. Middels het gebruik van slimme projecties, van de hand van Roger Muskee, valt Alice naar beneden. In Wonderland krimpt en groeit de hoofdrol waarbij de kleine Alice met verve werd gedanst door de 7 jarige Felien Luth en 8 jarige Jasmijn Robbe. In de spannende eindscène werd het hoofd van Alice er bijna af gehakt door de boze hartenkoningen; Jeanette Wilkens, maar ook dit bleek een geval van klassieke trucage in het theater.

In de show kwamen vele dansstijlen aan bod o.a. kleuterdans, jazz, pop-show, ballet, urban, tap, moderne dans, streetdance en breakdance. Het succes van de show valt af te lezen aan de vele enthousiaste reacties uit het publiek waaronder die van de burgemeerst van Assen dhr. Out: ‘Heel veel dansers op het podium bij de eindvoorstelling van Het Danskwartier. Van pas gestarte kleuters tot professionele talenten.’

Het Danskwartier bereidt zich ondertussen al voor op een nieuw dansseizoen. Terwijl de laatste danslessen voor de zomervakantie afgerond worden, wordt er hard gewerkt aan een nieuw lesrooster, in zowel Zuidlaren als Assen wordt het rooster uitgebreid. Maandag 11 september gaan de lessen weer van start en kunnen nieuwe leerlingen proeflessen volgen in alle dansstijlen.

Tiplijn