Assen is de meest duurzame gemeentelijke aanbesteder

Assen is de meest duurzame gemeentelijke aanbesteder

Volgens Bouwend Nederland is Assen de beste gemeente van Nederland als het gaat om het meenemen van duurzaamheidsaspecten bij aanbestedingen.

Landelijk staat Assen op de derde plaats, met Noord Brabant en Rijkswaterstaat op de hoogste plaatsen. Burgemeester Marco Out en wethouder Karin Dekker namen vorige week de award in ontvangst. Ze waren met name trots op de gemeentelijke organisatie: duurzaamheid leeft .

Uiteenlopende aanbestedingstrajecten zijn door Bouwend Nederland onderzocht: van Koopmansplein tot het maaien van bermen. Bij deze projecten hebben we de opdrachtnemers uitgedaagd om zelf creatief te zijn in plaats van voor te schrijven. En dat werkt , zegt Heiko Horst van het Ingenieursbureau. Bij het Koopmansplein hebben we bijvoorbeeld gekozen voor een oplossing om regenwater op te vangen om de bomen water te geven. En bij het maaien van de berm, doen we eerst ecologisch onderzoek en maaien we elektrisch. 

Derde plaats
Assen doet het prima in vergelijking met andere steden, waarvan 65 procent nog niet duurzaam aanbesteed. We staan nu op drie, maar moeten niet achterover leunen. Het behalen van de eerste plaats is een aansporing om het nog beter te doen. 

Gemeente Assen
Tiplijn