Op woensdag 17 november opent de locatie Quintus van het Dr. Nassau College de deuren voor leerlingen van groep 8 en hun ouders/verzorgers.

Tijdens de QuintusXperience op woensdagmiddag krijgen leerlingen de kans om te ervaren hoe het is om les te hebben op Quintus. Tijdens de interactieve voorlichtingsavond daarna krijgen ouders veel informatie over de school en alle kans om vragen te stellen aan een breed panel van ouders, leerlingen en medewerkers.

Ralf Buiter (directeur Dr. Nassau College locatie Quintus) vertelt: leerlingen met een havo- en vwo-advies van de basisschool die op zoek zijn naar een bruisende school kunnen op Quintus terecht. Naast het reguliere onderwijsprogramma bieden wij ook vier talentrichtingen en Cambridge English voor alle leerlingen aan. Door het aanbod van activiteiten op het gebied van techniek, muziek, toneel, taal, ondernemen en sport kunnen leerlingen bij ons ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn zodat hun talent in een inspirerende leeromgeving tot bloei kan komen. 

Leerlingen krijgen tijdens de QuintusXperience hun eerste lesrooster en volgen een aantal korte lessen. Er worden lessen gegeven in de vier talentrichtingen, talen, aardrijkskunde, geschiedenis, biologie en wiskunde. Op deze manier ervaren de leerlingen hoe het er aan toe gaat op deze school voor voortgezet onderwijs. Ouders krijgen tijdens het avondprogramma veel informatie over de school. Er worden presentaties verzorgd waarna veel ruimte is voor het stellen van vragen. Vorig jaar waren veel informatieavonden noodgedwongen online, het Dr. Nassau College is blij leerlingen en ouders nu weer in de school te mogen ontvangen.

Meer informatie over de wervingsactiviteiten is te vinden op de website.

Tiplijn