Vierde maatje(s)boekje weer te krijgen

Vierde maatje(s)boekje weer te krijgen

Afgelopen week kreeg Maatje Jobse het eerste Maatje(s)boekje van de vierde jaargang.

Al 4 jaar wordt het boekje gemaakt om iedereen ertoe te bewegen samen met anderen iets leuks te gaan doen buitenshuis. Maatje kwam met dit idee omdat zij merkte dat veel mensen die het lastig vinden om op de computer iets op te zoeken, moeilijk informatie konden krijgen over activiteiten bij hen in de wijk. Daarom zijn we 5 jaar geleden begonnen met het verzamelen van zoveel mogelijk informatie over heel veel verschillende activiteiten. Van kaarten tot quilten en van line dance tot stoelyoga. Heel veel mensen hebben ernaar uitgekeken om na de corona weer activiteiten te gaan ondernemen. Gelukkig kan dit nu weer en daar kan dit boekje bij helpen, vertelt Els Timmerman van Humanitas.

Per wijk zijn zoveel mogelijk activiteiten verzameld die voor iedereen toegankelijk zijn, laagdrempelig en zeker niet te duur. Overal staat bij waar het is, hoe laat en welk telefoonnummer je kan bellen om extra informatie te krijgen. Dit laatste is vooral in deze tijd belangrijk omdat het toch zou kunnen dat er door corona nog wat activiteiten niet beginnen. Bellen is dus heel verstandig.

Vanaf deze week is het Maatje(s)boekje weer op veel plekken verkrijgbaar. Zoals in wijkgebouwen, speeltuinverenigingen, huisartsenposten, gemeentehuis en bij het kantoor van Humanitas. U mag voor uzelf, alle buren en uw vereniging boekjes komen ophalen. Bel even voor een afspraak met 06-18815923. Vindt u het leuk om ook uw activiteit in het volgende boekje te zien staan? Meldt deze dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tiplijn