Schaakclub Assen bestaat 100 jaar en viert dit op 20 november

Schaakclub Assen bestaat 100 jaar en viert dit op 20 november

In oktober 1921 kwam een 20-tal gegadigden voor een schaakclub bijeen, na een oproep in de Provinciale Drentsche en Asser Courant.

Het initiatief werd genomen door heren R. Benes, R. Janssens en J. Kroes. Op 2 november de Schaakclub Assen opgericht. 19 personen werden lid. De club speelde jarenlang in zalencentrum Bellevue aan de Nassaulaan dat in 1980 werd afgebroken en vergaderde op gezette tijden in het Parkhotel aan de Plataanweg.

Een eeuw later is Schaakclub Assen een actieve vereniging met een enthousiaste jeugdafdeling en - opleiding en een sterk eerste achttal dat in de landelijke tweede klasse speelt. De gezellige interne competitie wordt elke vrijdagavond in t Markehuus te Peelo gespeeld.

Op 20 november a.s. organiseert de vereniging een jubileumbijeenkomst in t Markehuus voor leden en oud-leden. Centraal staat daarbij de presentatie van het jubileumboek, dat 100 jaar schaaksport in Assen beschrijft. Ben van Os is gestrikt voor de presentatie van een pubquiz. Daarnaast zal in de middag een wedstrijd plaatsvinden tussen leden van de club tegen een tiental oud-leden. Fide meester Ivo Maris zal tenslotte een simultaan verzorgen.

Oud-leden zijn van harte uitgenodigd om zich aan te melden voor de dag via een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tiplijn