Van 3 t/m 10 november week van de pleegzorg; jeugdzorg zoekt pleegouders

Van 3 t/m 10 november week van de pleegzorg; jeugdzorg zoekt pleegouders

Van 3 tot en met 10 november 2021 is er weer de Week van de Pleegzorg. Met deze actieweek vraagt Jeugdzorg Nederland aandacht voor pleegzorg en het nijpend tekort aan pleegouders.

Dit jaar organiseert Pleegzorg Drenthe, in samenwerking met gemeenten, tal van activiteiten om nieuwe pleegouders te werven en bestaande pleegouders in het zonnetje te zetten.

Op dinsdagavond 2 november om 20.00 uur zal burgemeester Aboutaleb van Rotterdam de Week van de Pleegzorg symbolisch aftrappen door de Erasmusbrug groen te verlichten. In navolging daarop worden ook in Drenthe verschillende high lights  zoals gemeentehuizen, kerken, fonteinen, beelden en theaters, groen verlicht. Hiermee wordt eensgezind het belang van en de noodzaak voor pleegzorg onderschreven. Ook Borger-Odoorn doet mee. Het gemeentehuis in Exloo en de Willibrordkerk in Borger kleuren deze gehele week groen.

We vinden het belangrijk om hier aandacht aan te schenken. Pleegouders kunnen echt het verschil maken in het leven van een kind. Het is belangrijk dat wij onze waardering tonen en uitspreken naar de pleegouders in onze gemeente. En ik hoop dat meer mensen hun huis en hart open stellen voor een kind die een veilig thuis nodig heeft , zegt Albert Trip, wethouder Onderwijs en Jeugd.

De gemeenten Assen en Emmen organiseren op dinsdagavond 2 november Glow in the dark  wandelingen speciaal voor pleegouders, pleegzorgwerkers, bestuurders en andere belangstellenden.

Speciaal voor de pleegouders in Drenthe is er op vrijdag 5 november een sprankelend online programma, gepresenteerd door Jetta Post. Het belooft een inspirerende avond te worden, die live vanuit de City Life Church in Assen wordt uitgezonden.

iStock
Tiplijn