Sinterklaas komt naar Assen; drie besloten voorstellingen in Gouverneurstuin en Marsdijkhal

Sinterklaas komt naar Assen; drie besloten voorstellingen in Gouverneurstuin en Marsdijkhal

Voor de tweede jaar op rij is er dit jaar geen grote Sinterklaasoptocht door Assen heen. Om toch Sinterklaas welkom te heten, worden door stichting Sinterklaasintocht Assen drie voorstellingen georganiseerd.

De voorstellingen zijn in de Gouverneurstuin en in de Marsdijkhal. De organisatie en de gemeente zien de Gouverneurstuin als een aantrekkelijk alternatief voor de jaarlijkse intocht die traditioneel aan de Vaart begint met de aankomst van de pakjesboot.

Collegevragen
PLOP stelde vragen aan het college waarom in Assen de intocht niet door kon gaan, maar in Emmen, Hoogeveen, Meppel en Coevorden wel. Wij leven niet onder een hunebed en begrijpen zeer goed dat er redenen zijn die de doorgang van dit soort evenementen twijfelachtig maken,  zegt Boonzaaijer. Maar als ik dan lees dat de gemeenten Emmen, Meppel en Hoogeveen met de organiserende Sinterklaascomités hebben besloten het wel op een manier te doen, waarbij alle kinderen bereikt worden, roept dit bij ons vragen op. 

Uit antwoord van de gemeente blijkt dat Drenthe de regels van Veiligheidsregio Utrecht overneemt, stelt RTV Drenthe. Vanwege die regels heeft de organisatie besloten om de traditionele intocht af te blazen. Omdat de intocht een grote omvang heeft, nevenactiviteiten bevat op het Koopmansplein en een grote aantal bezoekers verwacht, is het volgens de gemeente geen doorstroomevenement. Om de intocht dan door te laten gaan, zou een deel van de binnenstad afgesloten moeten worden en zal iedereen met een QR-code doorgelaten moeten worden. Hiervoor is niet gekozen.

Grote Sinttocht Show
Om toch een alternatief te bieden heeft de organisatie de Grote Sinttocht Show bedacht. Een besloten show in de Gouverneurstuin en in de Marsdijkhal. Voor de voorstelling in de Gouverneurstuin kunnen gratis kaarten worden gehaald vanaf 6 november bij de VVV aan de Marktstraat in het centrum van Assen. De kaarten voor de voorstelling in de sporthal van Marsdijk zijn vanaf zaterdag 6 november uitsluitend af te halen bij de Bruna in Marsdijk. Er is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Livestream
Voor de kinderen die niet bij de voorstelling aanwezig kunnen zijn is de tweede voorstelling in de Gouverneurstuin te bekijken via een livestream van 14.00 tot 14.30 uur op de website van de Stichting. Ga hiervoor naar de website of bezoek de FB pagina van de stichting: Stichting Sinterklaasintocht Assen. De hele voorstelling is vanaf zondagmiddag 14 november via de website van de Sinterklaasintocht Assen opnieuw te zien.

Toegang en QR-code
Voor alle locaties geldt dat ouders mee mogen maar het is de bedoeling dat er zoveel mogelijk kinderen aanwezig zijn. Daarom ziet de organisatie het aantal begeleiders graag beperkt tot alleen ouders of verzorgers. Een geldige QR code is verplicht voor personen vanaf 13 jaar. Voor meer informatie bezoek sinterklaasintochtassen.nl.

Tiplijn