Assen krijgt Corona Checkpoint en Testen voor Toegang locatie in de binnenstad

Assen krijgt Corona Checkpoint en Testen voor Toegang locatie in de binnenstad

Op vrijdag 15 oktober opent Binnenstadsorganisatie Vaart in Assen in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Assen en in afstemming met de gemeente Assen een Corona Checkpoint in de binnenstad. Bij het checkpoint kan op vertoon van de CoronaCheck-app en een legitimatiebewijs een polsbandje gehaald worden voor bezoek aan de horeca, evenementen, theater, bioscoop en museum.

Het checkpoint komt in de VVV (Marktstraat 8) en is op vrijdag en zaterdag geopend van 9.30 - 23.00 uur en op zondag van 12.00 - 18.00 uur. Daarnaast worden er twee nieuwe Testen voor Toegang locaties geopend in Assen. De huidige locatie aan de Industrieweg is gesloten.

Eén testlocatie komt in de binnenstad, naast DNK en restaurant Villa Tapas. De andere locatie komt nabij De Bonte Wever. De locatie in de binnenstad, met twee behandelplekken en maximaal 40 tests per uur, is specifiek gericht op binnenstadsbezoek. Openingstijden van deze locatie zijn vrijdag en zaterdag van 8.00-22.00 uur en de overige dagen van 8.00-20.00 uur. De locatie bij De Bonte Wever is vanuit de regio makkelijk bereikbaar en heeft eveneens twee behandelplekken. Daar kunnen Assenaren en regio inwoners in Assen terecht voor Testen voor Toegang, dat voorlopig nog gratis is.

Naast het Corona checkpoint en de Testen voor Toegang locaties, worden in de binnenstad de gastdames en -heren weer ingezet om bezoekers te wijzen op het checkpoint en de testlocatie. Ondernemers en gemeente willen zo binnenstadsbezoekers gastvrij ontvangen en zorgen voor een veilig en aangenaam bezoek.

Tiplijn