Stadspartij PLOP uit zorgen richting college over reeks branden in Assen

Stadspartij PLOP uit zorgen richting college over reeks branden in Assen

Kees Boonzaaijer heeft, namens de fractie van Stadspartij PLOP, in een brief richting het college zorgen geuit over de reeks branden afgelopen tijd in Assen.

In de afgelopen dertien dagen, dus in de maand oktober, waren er in Assen al zeker elf verdachte branden. Alleen afgelopen weekend gingen er al diverse deelscooters in vlammen op en werd gepoogd een taxi in de brand te steken. Bij een brand aan de Valkenweg werd tevens een cameraman van een mediabedrijf zwaar bedreigd door een aangeschoten omstander.

En het gaat volgens Boonzaaijer niet alleen om de frequentie in voorvallen dat is toegenomen, maar ook de intensiteit. Boonzaaijer: Deze incidenten wekken bij PLOP en ongetwijfeld een aanzienlijk deel van de Asser samenleving de indruk, dat er sprake is van een enorme toename in de afgelopen periode. Gevoelens van onveiligheid nemen toe. Sterker nog. Inwoners worden bang. Zo werd er in de nacht van maandag op dinsdag nog bij een voordeur van een woning brand gesticht.

Boonzaaijer wil daarom van het college weten wat zij gaan doen om deze gevoelens van onrust en angst bij de Assenaren weg te nemen.

Erik Smit
Tiplijn