Assen roept op om monumentale bomen aan te melden

Assen roept op om monumentale bomen aan te melden

Monumentale bomen zijn belangrijk. Ze vallen op door hun omvang en hebben een grote ecologische waarde. Om ze te beschermen, vermeldt de gemeente ze op de kaart Waardevolle en Monumentale Bomen Assen . Hier staan alle gemeentelijke bomen op en voor een deel ook bomen op privéterrein. Op de Bomen, monumentale lijst kunt u de kaart zien.

De gemeente gaat deze kaart vernieuwen. Bomen op privéterrein van bewoners staan niet allemaal op de kaart. Als u een monumentale boom heeft of denkt te hebben, kunt u dat bij de gemeente aanmelden. U kunt voor een monumentale boom financiële steun krijgen en onderhoud en de boomcontrole door Bomenwacht Drenthe laten doen. De gemeente betaalt dan een deel van de kosten.

Aanmelden boom
Meld uw boom aan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding aanmelding monumentale boom . Een boomspecialist beoordeelt dan uw boom en kijkt onder andere of deze minimaal zestig jaar oud is en een levensverwachting heeft van meer dan vijf jaar. Is uw boom inderdaad monumentaal, dan komt deze op de bomenkaart. Aanmelden is vrijwillig.

iStock
Tiplijn