Geslachtsverandering onnodig wanneer diversiteit wordt erkend

Geslachtsverandering onnodig wanneer diversiteit wordt erkend

Op 5 oktober is het internationale Diversity Day. Op deze dag wordt er aandacht gevraagd voor diversiteit en inclusie om zo een maatschappij te creëren waarin we ieders unieke talenten waarderen en benutten. Dat is goed, maar er zijn meer inspanningen nodig. Ook in het bedrijfsleven.

Maar liefst 1 op de 15 mensen is homo- of biseksueel of transgender. Veel van deze mensen uit de lhbtqi-scene schamen zich voor hun geaardheid of gevoelens en praten er liever niet over uit angst uitgesloten te worden. Ze passen niet in de heersende normatieve wereld; een wereld waarin heteroseksualiteit de norm is.

Het systematisch uitsluiten (ook een vorm van geesteljik mishandelen van andersdenkenden of andersvoelenden ) van een ander begint al op jonge leeftijd: thuis of op de basisschool. In deze wereld worden mensen gedwongen  een geslachtsveranderende operatie aan te gaan om zich veilig te voelen. Bij een volledige acceptatie van ieder mens is deze operatie overbodig. Erkenning van ieders karakter maakt  in alle opzichten  veel mensen gelukkiger en beter presterend. Ook scheelt het onnoemelijk veel kosten in de zorg.

Er zijn meer rolmodellen nodig
Ondanks de jaarlijkse Pride voelen veel mensen uit de lhbtqi-scene zich buitengesloten. Die disbalans blijft bestaan omdat er geen rolmodellen zijn. Ook al werken veel transgenders bijvoorbeeld in de corporate wereld, zij maken zich onzichtbaar uit angst om buitengesloten te worden. Rolmodellen zijn cruciaal omdat zij het voorbeeld geven aan jongeren hoe ze in het leven kunnen staan. Identificatie met een rolmodel stimuleert mensen het beste uit zichzelf te halen. Lichtpuntjes die hard nodig zijn in een wereld waarin je je niet op je gemak voelt, waarin je afwijkt van de norm.

De corporate en zakenwereld zouden een podium moeten bieden, een zodanige veilige plek dat iedereen zichzelf mag en kan zijn. Zo halen zij het beste uit hun werknemers  zo creëer je ook nog eens een win-win, want het bedrijf heeft daar ook baat bij.

Coming out betekent het leven ten volle nemen en staan voor wie je bent. Elke dag is een Diversity Day of Coming Out Day voor iemand. Want coming out betekent de bevrijding van een juk dat op je schouders ligt omdat je (h)erkent wordt voor wie je bent.

Dit is een expertquote van Cheyenne Smaal, Cheyenne Smaal Coaching, in het kader van ANP Expert Support

iStock
Tiplijn