Kinderboekenfestival TimBoekToe met Dylan Haegens in Assen

Kinderboekenfestival TimBoekToe met Dylan Haegens in Assen

Zondag 17 oktober staat DNK in het teken van Festival TimBoekToe, een festival voor kinderen en ouders. Ieder jaar is het tijdens de Kinderboekenweek feest in De Nieuwe Kolk en dit jaar pakt DNK extra groot uit met een bijzonder programma en imposante line-up. Gasten als Dylan Haegens, Bette Westera, Job van Gelder, Marijke Klompmaker en Mies van Hout maken hun opwachting tijdens het festival.

Tijdens de Kinderboekenweek, op zondag 17 oktober, staat Kinderboekenfestival TimBoekToe op het programma bij DNK. Dit jaar heeft het festival worden wat je wilt  als thema, tevens het thema van de Kinderboekenweek 2021. Kinderen kunnen inspiratie opdoen voor de leukste beroepen en volop fantaseren over later. Het programma is dan ook gevuld met inspirerende optredens, meet & greets en workshops.

Programma
TimBoekToe heeft dit jaar een bijzondere line-up. Niemand minder dan bekende Youtuber Dylan Haegens maakt namelijk zijn opwachting. Hij doet een Q&A en vertelt over zijn beroep als Youtuber. Ook staan er bekende schrijvers en illustrators voor het publiek klaar met verhalen, quizzen en workshops.

Zo doet schrijfster van het Kinderboekenweekgeschenk Bette Westera een quiz over Vikingen, leest ze voor en signeert ze boeken. Job van Gelder debuteert tijdens deze Kinderboekenweek en vertelt alles over zijn eerste boek. Schrijfster Marloes Morshuis vertelt waarom ze haar verhalen schrijft, hoe ze op ideeën komt en ook leest ze voor.

Ook illustrators Marijke Klompmaker en Mies van Hout geven een optreden. Klompmaker is winnaar van de literatuurprijs Zilveren Penseel 2021, daarnaast is ze genomineerd voor de Gouden Penseel. Mies van Hout vertelt over de boeken Ik weet wat ik worden wil  en Was ik maar , wat perfect aansluit bij het thema van de Kinderboekenweek. Ze vertelt, tekent en geeft een tekenworkshop.

Marlies Slegers vertelt over haar boeken waarin ze haar hoofdpersonages de leukste beroepen geeft en over haar ervaringen als schrijfster. Tot slot is ook schrijver van informatieve kinderboeken Marc ter Horst van de partij. Hij laat zien wat er komt kijken bij het maken van een boek voor diegenen die ook graag schrijver willen worden, óf hoe je een wetenschapper wordt voor alle ontdekkers onder ons.

Kijk voor meer informatie en tickets op de website.

Tiplijn